Türk siyasetinde Karadenizli ve Trabzonlu olup aldığı kararlarla, yaptığı icraatlar ile yapılamayanı başaranlardan biri de Enerji ile Hazine ve Maliye eski Bakanımız Berat Albayrak’tır.

Tarihçi, üstat Sadık Albayrak’ın iki değerli evladından biri olan Berat Albayrak Enerji Bakanlığı döneminde attığı adımlarla, yaptığı hamlelerle Türkiye’nin bağımsızlığı adına önemli mesafeler kat etmesinin en büyük etkenidir.

Sayın Albayrak hem nükleer santrallerin kurulması hem de doğalgaz, petrol ve hidrojen aramalarında kullanılan gemilerin alınması noktasında cesaretli kararlar verdi.

Tarihi kararlardı

Milyar dolarlık gemileri Türk ekonomisine kazandırarak sadece bir alım yapmadı aynı zamanda Türkiye’nin üzerine, Karadeniz Akdeniz Mavi Vatanın üzerinde oynanan oyunları da bozdu.

Bugün Enerji Bakanlığına bağlı denizlerdeki arama gemilerimiz Libya’da çalışmalarını sürdürmektedir.

Yarın Somali’de sonrasında Sudan’da olacaklardır kim bilir.

Berat Albayrak Enerji bakanlığından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığının başına getirildi.

Sayın Albayrak bu göreve geldiğinde kurduğu ekibi aldığı kararlar çok ama çok önemliydi.

O günlerde dolar 8 liraya çıktı diye Berat Albayrak’a savaş açanlar bugün doların 35 liraya Euro’nun da 38 liraya dayandığı bu süreçte onun arandığını söylemektedirler.

Hazire Bakanlığı sürecine yönelik Berat Albayrak ile ilgili en önemli hak teslimini Hazineden sorumlu eski Devlet Bakanı Masum Türker yapmaktadır.

Albayrak’ı hem Merkez Bankasıyla ilgili hem Maliye politikalarıyla ilgili attığı adımların çok ama çok önemli olduğunu söyledi, söylemeye de devam ediyor.

Berat Albayrak’ı bilgi, birikimi, donanımı, dünyaya bakış açısı, karizması her döneme artısı olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olması siyasette eksisi olarak değerlendirilse de artık vatandaş nezdinle Berat Albayrak’ın yeniden kabineye girmesini istemektedir.

Peki;

Berat Albayrak kabinede yer alır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede kısmı değişikliklerin yapılabileceğinin işaretini vermişti geçtiğimiz günlerde.

Yüzeysel baktığımızda çok dikkat çekmez ama incelendiğinde Bakanlar Kurulu’nun dünya konektörüne göre belirlendiğini görebiliriz.

Bugün Hakan Fidan, Dış İşleri Bakanı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’nun yangın yerine döneceğini önceden kestirmesiyle alakalıdır.

Amerika’da dünyanın yakından takip ettiği önemli bir seçim var Kasım ayının başında.

Bu seçimde her fırsatta Türkiye’yi sıkıştıran Demokratlar mı yoksa görevde kaldığı süre içerisinde Ankara ile daha sıcak temaslar kuran Cumhuriyetçiler mi?

Yani Trump iş başına gelecek

Eğer Trump seçimi kazanırsa Berat Albayrak’ın yeniden kabineye girmesinin yüzdesi daha yukarıya çıkacaktır.

Bunu şunun için yazıyorum

Amerika tarihinde Amerika Başkanlarıyla Beyaz Saray’da görüşebilen tek bakan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tır.

Hem Trump ile hem de damadı Kushner ile diyaloğu iyi olan Berat Albayrak bu diyaloğu Türkiye için, Ortadoğu için kapımıza dayanmak isteyen terör için, İsrail için olumlu olarak kullanabilir pekâlâ.

Ve Türkiye bu son dönemdeki Ortadoğu yangınından yara almadan çıkabilir.

O nedenle Berat Albayrak’ın siyasete dönmesi, kabinede yer alması hem ülkemiz için hem bölgemiz için hem de Trabzon için son derece yararlı olacağı kanısındayım.