Katie Kabala, kilo vermek isteyenler için ilham kaynağı oldu. 1,5 yıl içinde 43 kilo veren Katie, "Haftada dört kez egzersiz yapıyorum ve günlük kalori alımımı 1400 kalorinin altında tutuyorum" dedi. Yüksek proteinli yiyecekler ve düşük kalorili atıştırmalıklarla beslenme alışkanlıklarını değiştiren Katie, formunu korumak için çaba sarf etti.

Vermeniz gereken çok kilo var ama nasıl vereceğinizi bilmiyor musunuz? Başkalarının nasıl forma girdiğini öğrenmek, kendi kilo verme hedeflerinize ulaşmanız için faydalı bir araç olabilir. 41 yaşındaki Katie Kabala, hayatını değiştirmeye karar verdiğinde 97 kilo ağırlığındaydı. 18 ayda 43 kilo verdi ve şimdi 54 kilo ile hayatının en iyi formunda.

Katie, kilosuyla ilgili olarak neden sonunda dibe vurduğunu açıkladı. "Mağazalarda her zaman satılmayan bir beden olmaktan dolayı hayal kırıklığına uğrardım. Bu, alışveriş yapmayı zorlaştırıyor ve bazen utanç verici hale getiriyordu çünkü birçok mağaza sadece 46 bedene kadar çıkıyordu. En büyük bedenimde muhtemelen 50-52 bedendim," diyor.

Katie bir buçuk yıl içinde 43 kilo verdi. "Herkes farklıdır ve vücudu farklı tepki verebilir, bu yüzden bunların benim sonuçlarım olduğunu ve kilo kaybının her kişide farklı olabileceğini belirtmek önemlidir. Sonuçlar gerçekten her kişide değişebilir, buna belirli olumsuz olaylar yaşanması da dahildir," diyor.

Katie egzersiz yapmaya başladı. "Haftada dört kez tüm vücudu çalıştıran yüksek yoğunluklu bir egzersiz yapıyorum. Vücut içi tarama sistemleri, bir buçuk yılda vücut yağ yüzdemi yarıya indirdiğimi gösteriyor," diyor. En sevdiği egzersizler? Koşu, kürek çekme, göğüs presleri, sumo squat" diyor.


"Kollarım ve bacaklarım gözle görülür bir şekilde belirginleşti ve hayatımda ilk kez istediğimi giymek eğlenceli, çünkü her zaman fazla kiloluydum," diyor.

Katie, başarısının en büyük etkeninin beslenmesi olduğunu söylüyor. "Kilo kaybı, kalori açığını korumakla ilgilidir," diyor. "TDEE'mi (Toplam Günlük Enerji Harcaması) çeşitli çevrimiçi hesaplayıcılar kullanarak hesapladım ve bunun benim için yaklaşık 1400 kalori olduğunu buldum, bu da sıklıkla söylenen 2000'in çok altında. Genellikle her gün üç öğün ve bir atıştırmalık olan günlük kalori harcamam dahilinde kalmayı hedefliyorum. Kalorilerimi günlük olarak takip ediyorum."

BİR GÜNDE NE YİYOR?

"Benim için tipik bir gün, yüksek proteinli yoğurt ve meyveli bir kahvaltıdan oluşur, öğle yemeği neredeyse her zaman çorbadır ve akşam yemeği genellikle proteinli ve düşük karbonhidratlı ev yapımı yemeklerdir," diyor.

1,5 yılda 43 kilo verdi! 41 yaşındaki anne sırrını açıkladı: “Sadece bu basit değişiklerle…”

"Atıştırmalıklar için genellikle patlamış mısır, kraker veya tuzlu pirinç patlağı gibi çıtır ve tuzlu bir şeyler tercih ederim. Düşük kalorili dondurulmuş yoğurt barları da güzel bir seçenektir.

Ayda bir kez, hafta sonu 3 ila 4 farklı çorba çeşidi yapmak için bir gün geçiriyorum ve bunları hafta içinde işte öğle yemeklerim için ayrı porsiyonlarda donduruyorum. Çorbalar yapması kolay, lezzetli ve doyurucudur ve kalorisi düşüktür."

FAST FOODDAN VE YÜKSEK KALORİLİ İÇECEKLERDEN KAÇINIYOR

"Diyetimden hiçbir şeyi gerçekten çıkarmadım, ancak artık benim için kaloriye değmeyen bazı şeylerden kaçınma eğilimindeyim. Günlük kalorileri bir bütçe olarak düşünüyorum ve bazı şeyler o gün başka bir yerde kesinti yapmadığım sürece artık yediklerime dahil olamıyor. Bu yüzden bu şeylerden kaçınma eğilimindeyim," diyor. Ancak kaçındığı bazı şeyler fast food ve kalorisi yüksek içecekler.

1,5 yılda 43 kilo verdi! 41 yaşındaki anne sırrını açıkladı: “Sadece bu basit değişiklerle…”

DÜZENLİ OLARAK KOŞUYOR

Katie yedi yıldan uzun süredir koşma konusunda zorluk çekiyordu." Aslında hiçbir zaman 5 ila 6 dakikadan uzun süre koşamıyordum. Şimdi dersin tüm koşu bandı bölümünü durmadan koşabiliyorum - genellikle yaklaşık 23 dakika," diye açıklıyor.

"Çok küçük bir şey gibi geliyor ve her zaman formda olan biri için muhtemelen saçma ama bu mesafeyi koşabildiğim ilk seferde ağladım."


HEDEFLERE BAĞLI KALMAK VE ÖNEMLİ NOKTALARI KUTLAMAK ÖNEMLİDİR

KTÜ’den KKKA Açıklaması! Eylül Ayında Vakalar Sona Eriyor KTÜ’den KKKA Açıklaması! Eylül Ayında Vakalar Sona Eriyor

"Birisi benden fitness hedefleri konusunda tavsiye isterse, onlara bu tavsiyeye bağlı kalmalarını ve başkalarına ne kadar küçük görünürse görünsün her dönüm noktasını kutlamalarını söylerdim," diyor.

"Bunun için ne kadar çok çalıştığınızı biliyorsunuz, o yüzden kutlayın!"

1,5 yılda 43 kilo verdi! 41 yaşındaki anne sırrını açıkladı: “Sadece bu basit değişiklerle…”

KİLO VERMEK İÇİN KALORİYİ AZALTMANIZ GEREKİR

Ayrıca, daha az kilolu olduğunuzda egzersiz yapmanın önemli ölçüde daha kolay olduğunu ekliyor.

"Egzersiz yapmak, kas yapmak ve sıkılaşmak için önemlidir, bu da kalori yakmaya yardımcı olur, ancak her spor seansında genellikle sadece yaklaşık 500 kalori yaktığımı gördüm - bu şekerli bir kahve siparişinden daha az kalori yaktığım anlamına geliyor."

ZORLUKLARLA KARŞILAŞTI

"Diyette en büyük zorluğum sürekli yemek düşüncelerimdi," diye itiraf ediyor Katie.

"Eskiden her zaman ne yemek istediğimi düşünürdüm - uyandığım andan yatağa girdiğim ana kadar. Sabah 6'da aklıma patates kızartması gelirse, yiyene kadar aklımdan çıkmazdı ve sonra takıntım anında başka bir yemeğe kayardı. Daha önce, bu diyet yapmayı imkansız hale getiriyordu."

DÜZENLİ OLARAK TARTILIYOR

Katie, vücut hedeflerindeki ilerlemeyi tartılarla ölçüyor. "Başlangıçta, düşük kalorili beslenmenin bir ödülü olarak kilonun nasıl gittiğini görebilmek için her gün tartılıyordum. Şimdi kilo kaybım yavaşladığı için, yalnızca haftada bir kez tartıyorum," diye açıklıyor.

"Giysilerimden de ilerleme görüyorum. 50/52 bedenden 32/34 bedene düştüm. İlerlemem spor salonunda da görülüyor - daha önce hiç olmadığı kadar ağır kaldırabiliyor ve daha hızlı ve uzun süre koşabiliyorum."

Kaynak: SABAH