OMÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kasım 2017'den beri 24 saat esasına dayalı olarak Karadeniz Bölgesi’ndeki tek kamu hayvan hastanesi olarak hizmet veriyor. 2024 yılı sonunda 34 bin hasta hayvanın tedavi edildiği hastanede, 2025 yılı Ocak-Mart döneminde 700’ü acil olmak üzere toplam 4 bin hayvana bakıldı. Bu dönemde 300 sokak hayvanı ve 50 yaban hayvanına sağlık hizmeti verildi. Ayrıca, 300 hayvana cerrahi müdahale yapıldı.

A W423322 02

Hayvan hastanesindeki modern medikal cihazlar, hem hayvanların tedavilerinde hem de Veteriner Fakültesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılmakta. Yeni eklenen 16 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı ile hem Samsun’daki diğer veteriner hekimler hem de çevre illerden gelen hayvanlar için bilgisayarlı tomografi çekimi yapılabiliyor. Ayrıca, OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projeler kapsamında hastaneye C-kollu skopi cihazı kazandırıldı. Bu cihaz, ortopedik girişimlerin kapalı yöntemle yapılmasına olanak tanıyor, böylece ameliyat süreleri kısalıyor ve iyileşme süreci hızlanıyor.

Emzirmenin Bilinmeyen Gücü! Uzman Uyardı: Meme Kanseri Riskini Azaltıyor Emzirmenin Bilinmeyen Gücü! Uzman Uyardı: Meme Kanseri Riskini Azaltıyor

A W423322 04

Hastanede son olarak düşük doz lazer terapi tedavisi de sunulmaya başlandı. Bu tedavi, akut ve kronik ağrı yönetimi, dermatolojik sorunlar, inflamatuar hastalıklar ve yara iyileşmesi gibi durumlarda kullanılıyor. Elektrokemoterapi cihazı ise yumuşak doku sarkomları, melanomlar ve diğer tümörlerin tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Bu cihaz, kemoterapinin yan etkilerini minimuma indirerek tedavi sürecini daha verimli hale getiriyor.

A W423322 03

OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, bölgedeki hayvanların sağlık ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda hayvan sağlığı ve veterinerlik eğitimi alanındaki katkılarıyla da dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA