Yüce Allah şöyle buyurdu “Onlara, ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz’ derler. Hâlbuki onlar fesatçıların ta kendileridir. Lâkin onlar anlamak istemezler.”

Hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor: “Dini dünyaya alet ederek istismar eden insan ne kötüdür!... Arzu ve isteklerinin kendisini saptırdığı insan ne kötüdür!”

Adına kurban olduğum büyük Allah’ım

Sen ne büyüksün ya rabbim

Kainatın aydınlatıcısı Yüce Peygamberim

Bizlerin sizlere iyi kulluk yapanlardan eyleyin.

Evet, geride bıraktığımız Cuma namazında son zamanlarda dinlediğim en güzel Cuma hutbesiydi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı tebrik ediyorum.

Cuma hutbesinde yıldönümü bugün olan 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türk milletinin zafer vurgusu yapıldı.

Çok etkilendim, tüylerim diken diken oldu

O kara geceyi bir kere daha yaşadım.

Birileri ellerinde şekerli kahvelerini yudumlayıp hain darbe girişimini büyük bir keyifle izlerken ben eşim ve çocuklarımla milyonlarca vatandaşımız gibi gecenin yarısında ellerimizle Türk Bayraklarıyla Atatürk Alanına koşmamızı hatırladım.

Otobüsün üzerinde dimdik duran merhum vali Yücel Yavuz’u da bir kez rahmetle anıyorum. 15 Temmuz darbe girişimde dik duran valilerden biriydi ancak kıymetini bilemedik, amansız hastalık aldı onu aramızdan vefamızı bile ödeyemeden.

Ne hain bir geceydi o gece

Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü.

8 yıl önce bugün küresel şer odakları ve onların Türkiye’deki taşeronluğunu yapan FETÖ terör örgütü ve hainlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik alçakça saldırılarının yıldönümü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülerek, işgal edilen boğaz köprüsü ve kapatılan yolları hainlerle vuruşarak ellerinden alan, mermiye yumruk atan, tankların önüne ölümüne yatan, roket saldırılarına göğünü gererek duran Yüce Türk Milleti’nin destansı zaferin sekizinci yıl dönümü.

40 yıldır Türkiye’nin bölünüp parçalanması için hazırlıklar yapan, din kisvesi adı altında insanların duygularını sömüren, Türkiye’nin her bir kurumunun içine sızan, mantar gibi üreyen ve türeyen hainlerin 15 Temmuz gecesinde planladığı o hain darbe girişimini kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza, sırt sırta vererek bertaraf ettiğimizin yıldönümüdür bugün.

Trabzon’dan ortaya atılan bir fikirle Türkiye’deki tüm camilerin minarelerden yankılanan salâlar eşliğinde; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde meydanlara akın edip hainlere sokakları ve alanları dar ettiğimiz zaferin yıldönümüdür bugün.

Dedi da Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şiirinde

“Âsım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek” mısralarında ifade ettiği gibi vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunların hesabının gördüğü günün yıldönümüdür bugün.

Demokrasi ve Milli Birlik günüdür bugün.

15 Temmuz, büyük Türk Milletinin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, hainlerin, emperyalist güçlerin, iç ve dış uzantılarının karşısında asla boyun eğmeyeceğinin son örneğidir.

15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniştir.

Bu vesile ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canını seve seve veren, vatan ve mukaddesat uğruna şehadet şerbetini için Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, 15 Temmuz’dan günümüze tüm aziz şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz.

Kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum.

Yüce Allah devletimizi payidar, aziz milletimizi de bahtiyar eylesin.