GÜLHANIM BAŞARAN YILIN ÇIRAĞI SEÇİLDİ

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde terzi çıraklığı yapan Gülhanım Başaran, Türkiye’nin 2024 Yılının Çırağı ödülüne layık görüldü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ödüllendirilen 15 yaşındaki Başaran, sahnede TESOB Başkanı Metin Kara ile birlikte yer aldı. Mesleğinde ilerlemek istediğini belirten genç terzi, kendi işyerini açmayı hedeflediğini dile getirdi.

YAŞAR ERCİN AHI ESNAF BERATI İLE ONURLANDIRILDI

Ahilik kültürüne büyük katkılar sunan 79 yaşındaki ahşap oyma ustası Yaşar Ercin de törende ödüllendirilen isimler arasında yer aldı. Uzun yıllardır sanatıyla tanınan Ercin, özellikle cami iç mekanlarında yaptığı minber, mihrap ve vaaz kürsüsü gibi eserlerle ünlü. Ahilik Esnaf Beratı'nı AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın elinden alan Ercin, sahnede büyük alkış aldı.

TESOB BAŞKANI KARA’DAN ZİYARETLER VE İSTİŞARELER

TESOB Başkanı Metin Kara, törende Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ile buluşarak, esnafların durumu hakkında istişarelerde bulundu. Ardından, Trabzon standında yer alan Of Zirve Kadın Kooperatifinin ürünlerini inceledi ve kadın girişimcilerin çalışmalarını takdir etti.

Surlardaki Fayanslar Temizleniyor: Trabzon Büyükşehir Belediyesi Harekete Geçti Surlardaki Fayanslar Temizleniyor: Trabzon Büyükşehir Belediyesi Harekete Geçti

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KAPANIŞI

Kırşehir’de düzenlenen 37. Ahilik Kültür Haftası, yapılan ödül töreniyle sona erdi. Etkinlik, esnafın önemini ve Ahilik kültürünün Türk toplumundaki yerini bir kez daha gözler önüne serdi. Törene katılanlar, hem genç yeteneklerin hem de ustaların onurlandırıldığı bu anları coşkuyla kutladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK