16 İL İÇİN SARIKODLU ALARM

Meteoroloji, Artvin, Çorum, Giresun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Bayburt, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kars, Ordu, Sivas, Yozgat, Bartın ve Karabük için sarı kodlu alarm verdi.

HAVA DURUMU

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

ÖNEMLİ BÖLGELERDE HAVA DURUMU

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hava durumu şöyle:

  • İstanbul: Parçalı bulutlu, 33°C
  • Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı, 31°C
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 37°C

RÜZGAR VE SICAKLIK

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARILARI

Öğleden sonra ve akşam saatlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem arz ediyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bölge genelinde (Sinop hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı! Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı!

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bölgenin iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bölgenin kuzey ve batısı ile Muş ve Van çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu. Sabah ilk saatlerde Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir. Özellikle sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunmalıdır.

Muhabir: HABER MERKEZİ