Programa, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan, kahraman gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Duygusal Anlar ve Dualar

Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler

Anma programında tüm şehitler için Yasin-i Şerif okundu, hatim duaları yapıldı ve ardından Cuma namazı kılındı. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaptığı konuşmada Çataltepe şehitlerinin Karadeniz için çok ayrı bir yeri ve önemi olduğunu vurguladı.

Başkan Bıyık: “Kahraman Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz”

Başkan Bıyık, “Ülkesi ve milleti için canını veren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün onların sayesinde hür olarak bu topraklarda yaşıyoruz. Gençlerimizin bu topraklarda verilen savaşları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen istiklal mücadelesini ayrıntıları ile bilmelerini çok önemsiyorum. Allah milletimize bir daha o günleri yaşatmasın. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun,” dedi.

Anma programı, katılımcıların duygusal anlar yaşamasına ve şehitlerin hatırasının bir kez daha yâd edilmesine vesile oldu. Trabzon ve çevresindeki vatandaşlar, kahraman şehitleri minnetle anarak onlara olan vefa borçlarını bir kez daha gösterdiler.

Muhabir: AYŞE SANCAK