Kiracılara kötü haber! Ev sahiplerinin hepsi bu zammı yapacak Kiracılara kötü haber! Ev sahiplerinin hepsi bu zammı yapacak

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni tarife ile avukatların hukuki yardımlar, davalar ve yürütülen işlemler karşılığında alacakları ücretlere yüzde 55 ila 102,35 oranında zam yapıldı.
Özellikle anonim şirketlerde sözleşmeli olarak çalışan avukatların ücretlerinde yüzde 102,53 oranında artışla 32.000 TL'ye çıkarıldı. Özel kişi ve tüzel kişilere hizmet veren avukatların alacağı aylık ücret ise 25.000 TL olarak belirlendi.
Sulh Hukuk Mahkemelerinde ücretler 18.000 TL'ye, Asliye Mahkemelerinde 30.000 TL'ye, Ağır Ceza Mahkemelerinde ise 48.000 TL'ye yükseltilirken, İdare ve Vergi Mahkemelerinde duruşmasız davalar için yüzde 71, duruşmalı davalar için yüzde 72 oranında artış sağlandı.
Yeni tarife, aynı zamanda çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefet gibi konularda da yeni ücret düzenlemeleri getirdi.

Kaynak: ENSONHABER