SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak 2025'te yapılacak maaş zamlarını heyecanla bekliyor. Temmuz ayında gerçekleşen zamların beklentileri karşılamaması üzerine, gözler yeni yıla çevrildi. TÜİK'in enflasyon verileri ve Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, emekli maaşlarına %14-15 oranında zam yapılması bekleniyor. En düşük emekli maaşı ise 15.000 TL'ye yükselecek.

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine göre, 2024 yılı enflasyonu %42 civarında olacak. Ancak Orta Vadeli Program’da bu hedef %45’e kadar güncellendi. Yapılan bu tahminler doğrultusunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök maaşlarına %14-15 oranında zam yapılması bekleniyor.

SGK uzmanı Özgür Erdursun’a göre, en düşük emekli maaşı için %20 oranında bir zam öngörülüyor. Temmuz ayında 12.500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının, Ocak 2025’te 15.000 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Ancak emekli maaşlarına refah payı eklenip eklenmeyeceği konusu ise belirsizliğini koruyor.

Hesabı olanlar hemen alsın! Dev banka 2 bin lira geri iadeye başladı Hesabı olanlar hemen alsın! Dev banka 2 bin lira geri iadeye başladı

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte 16 milyondan fazla vatandaş emeklilik hakkı kazanmıştı. Şimdi ise tüm emeklilerin gözü 3 Ocak 2025 tarihine çevrildi. Bu tarihte 6 aylık enflasyon verilerinin kesinleşmesiyle birlikte zam oranları netleşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ