Trabzon’un Kronik İhtiyacına Çözüm Geliyor

Trabzon'daki Lunapark Ne Zaman Kapatılacak? Trabzon'daki Lunapark Ne Zaman Kapatılacak?

Trabzon Kaşüstü Hastanesi güzergahında inşa edilecek olan Hasta Yakınları Refakatçi Konukevi, yıllardır faaliyete geçmesi beklenen önemli bir proje. TOKİ evlerinin bulunduğu alanda temeli atılacak olan tesis, komşu illerden gelen ve hastanede tedavi gören vatandaşların yakınlarının konaklama ihtiyaçlarına yanıt verecek. Başkan Genç'in bu proje ile Trabzon’un önemli bir eksiğini kapatacağı belirtiliyor.

Hemşehri Derneklerinden Başkan Genç’e Teşekkür Ziyareti

Trabzon’daki hemşehri derneklerinden oluşan Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu, Başkan Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret ederek, bu hassas proje için teşekkürlerini iletti. Ziyarette Trabzon Bayburtlular, Gümüşhaneliler, Artvinliler ve Giresunlular Dernek Başkanları yer aldı. Platform adına konuşan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, “Hasta yakınlarının uzun süredir mağdur olduğunu dile getirdik. Bu proje gerçekten büyük bir boşluğu dolduracak” dedi.

Şehir Hastanesi İçin de Benzer Bir Proje Önerisi

Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu, yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi’nde de benzer bir konukevi projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Dernek başkanları, Trabzon’un bölge hastanelerinden biri olması sebebiyle günlük olarak birçok ilden hasta ve yakınının şehre geldiğini, bu nedenle konaklama imkanlarının genişletilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK