Engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik 2014'ten beri yürütülen hibe programları, engelliler için 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

Bu yılın ikinci dönem başvuruları da almaya başlandı ve başvurular, bir süre uzatımı yapılmazsa bugün sona erecek. Kendi işini kurmak isteyen engelliler, bugün saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden online olarak proje başvurusu yapmalılar. Önemli bir not olarak, proje başvuruları elden veya posta yoluyla kabul edilmiyor.

Eski hükümlülerin ise projelerini en geç bugün Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmesi gerekiyor.

İŞKUR tarafından 10 yıllık bir program çerçevesinde, engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bugüne kadar 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktarıldı. Aynı kapsamda eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Başvuru için gerekli şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, iş gücünün en az yüzde 40'ından yoksun olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelemek veya eski hükümlü olmak, emekli olmamak, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak gibi kriterler yer alıyor. Başvurular için ayrıca işyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek ve belirli mevzuatlarda aranılan belgelere sahip olmak gibi şartlar da bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ