Yeni regülasyonlar, araçlara akıllı hız yardımı, şerit takip asistanı, alkol kilidi hazırlığı gibi teknolojileri standart donanım olarak ekliyor.

Bu değişikliklerin otomobil piyasasına etkisi büyük olacak. Emre Özpeynirci'ye göre, mevcut stokların hızla eritilmesi amacıyla 7 Temmuz öncesinde fiyatların düşürülmesi bekleniyor. Ancak, zorunlu hale gelen yeni donanımlarla birlikte, özellikle belirli markalarda fiyat artışları da gözlenebilir. "Stokların erimesi için bir indirim yapılacak. Yani 7 Temmuz öncesi fiyatlar inebilir. 7 Temmuz'dan sonra bu standart donanımlarla belli markalarda fiyatlar artabilir." şeklinde konuştu Özpeynirci.

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Serkan Çabuş, yeni güvenlik teknolojilerinin sürücülerin daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlayacağını belirtiyor. Özellikle alkollü sürüşlerde aracın sürücüyü uyararak yola devam etmesine izin vermeyeceği, direksiyon hakimiyeti kaybı durumunda ise müdahale edeceği teknolojiler geliştiriliyor.

Bu yenilikler, trafik kazalarını azaltma hedefine katkı sağlarken, otomobil alıcılarını ve satıcılarını nasıl etkileyeceği merak konusu. 7 Temmuz itibarıyla araçlarda zorunlu hale gelecek bu yeni özellikler, hem güvenliği artırıyor hem de otomobil pazarındaki fiyat dinamiklerini değiştiriyor. Önümüzdeki günlerde otomobil piyasasında yaşanacak bu değişimleri yakından takip etmek, hem alıcılar hem de satıcılar için önem taşıyor.

Editör: Birol Sancak