A Spor’da konuşan Zeki Uzundurukan, sezon başında yapılan transferleri eleştirerek, scout ekibini ve teknik ekibi sorumlu tuttu. Uzundurukan, transferlere onay veren teknik direktörün gitmiş olmasına rağmen, kötü oyuncuların takıma kazandırılmasında scout ekibinin de payı olduğunu söyledi. Özellikle John Lundstram gibi oyuncuların alınmasının Trabzonspor’a fayda sağlamadığını vurguladı.

Uzundurukan, “Başkan Ertuğrul Doğan’ı da bu konuda yanıltmışlar. O kadar kötü transferler yaptılar ki taraftarın psikolojisini bozdular. Ne varsa eskilerde var. Nwakaeme gibi yaşlı ama etkili oyuncular takıma maçı kazandırdı,” dedi. Ayrıca, genç oyuncularla bir Anadolu takımı gibi oynanabileceğini, ancak Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu ve daha kaliteli transferler yapması gerektiğini dile getirdi.

Abdullah Avcı’nın da eleştirilerden nasibini aldığını söyleyen Uzundurukan, “Trabzonspor’a yıllarını veren bir hoca olarak bu kadar sıradan oyunculara onay veremezdi. Şampiyonluklar kazandı ama Trabzonspor’un büyüklüğünün farkına varamamış,” şeklinde konuştu.

Stefan Savic’in MR Sonuçları Çıktı: Gaziantep Maçında Oynayabilecek Mi? Stefan Savic’in MR Sonuçları Çıktı: Gaziantep Maçında Oynayabilecek Mi?

Son olarak, Uğurcan Çakır ve Batista Mendy’nin performanslarına övgüde bulunan Uzundurukan, bu iki oyuncunun performansı olmasa Trabzonspor’un her maçta dağılacağını ifade etti. Şenol Güneş’in takımı toparlamak için denemeler yaparak doğru yolu bulmaya çalışacağını belirtti.

Kaynak: ASPOR