Gözaltı Görüntüleri Ortaya Çıktı


14 Haziran’da Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde tutuklanan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un gözaltı anları polis kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, koyu lacivert renkte kapüşonlu sweat-shirt, gri eşofman altı ve spor ayakkabı giyen Cihantimur’un polis aracına götürüldüğü anlar yer alıyor.

Acılı Annenin Tepkisi


Oğuz Murat Aci’nin gözü yaşlı annesi Pervin Aci, Kanal D’ye konuşarak duygularını paylaştı. Şu ifadeleri kullandı:
"Aman Allah'ım bu hali çok bekledim 4 aydır bu hali bekliyordum. Oğlumun katillerini böyle görmek beni mutlu etti. Adalet yerini buldu. Hiç düşünmüyorlardı böyle olacağını. Hayatlarına çok güzel devam etmişler."

Pervin Aci, Eylem Tok'un saçını kestirip boyatmasına tepki göstererek, "Saçını değiştirmiş ama önce kalbini değiştirseydi" dedi. Oğlunun katillerinin bu kadar uzun süre serbest kalmalarının kendisini çok üzdüğünü belirten Aci, "Anne değil katil o, anne olsaydı hem çocuğunu hem benim çocuğumu kurtarırdı. Saç değişmiş ama şuradaki kalp değişmiş mi aynı. Kalp, önce kalbini değiştirseydi." diye ekledi.

Gözaltı Anları

Türkiye Alevlerle Mücadele Ediyor: İzmir'de 5 İlçede Yangınlar Sürüyor! Türkiye Alevlerle Mücadele Ediyor: İzmir'de 5 İlçede Yangınlar Sürüyor!


Gözaltı görüntülerinde, Timur Cihantimur’un polise mahkemeye gidip gitmediklerini sorduğu ve polis memurunun, Cihantimur’un bacaklarını açmasını isteyerek üst araması yaptığı anlar yer alıyor. Cihantimur’un annesi Eylem Tok'un da saçını sarıya boyadığı ve siyah uzun bir elbise giydiği gözlemleniyor. Tok’un elleri kelepçeli şekilde yürütüldüğü anlar, polis kamerasında görülüyor.

Yaşananlar


Timur Cihantimur, 1 Mart'ta İstanbul’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan trafik kazasının ardından önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçmıştı. 14 Haziran’da Boston’da yakalanarak gözaltına alınan Cihantimur ve annesi, bu olay sonrasında Türkiye’ye iade edilmek üzere mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: VATAN