Başvuruda Detaylar

Başvuruda, 5 ayrı X hesabının erişim engellenmesi talep edilirken, Oktar'ın fotoğraf ve videolarının izinsiz kullanılmasının müvekkiline zarar verdiği gerekçe olarak gösterildi.
1019401 447015967

Gerekçe ve İfade

Başvuruda belirtilen dilekçeye göre, söz konusu hesaplarda yapılan paylaşımların Adnan Oktar'ın tarafsız bir şekilde yargılanma hakkını olumsuz etkilediği vurgulandı. Avukat Bayar, "Bu hesaplarda devamlı olarak müvekkilin fotoğrafları, videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözleri kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır. Müvekkil lehine bu kadar sık paylaşım yapılması, bu hesapların müvekkil tarafından yönlendirildiği algısını oluşturarak yargı sürecini etkilemektedir," ifadelerine yer verdi.
adnanoktar-1

Hukuki Süreç

Bolu Dağı Tüneli’nde Çalışmalar Hızlandı! 10 Gün Erken Açılması Planlanıyor Bolu Dağı Tüneli’nde Çalışmalar Hızlandı! 10 Gün Erken Açılması Planlanıyor

Dilekçede, söz konusu hesapların hukuki olarak müvekkilin haklarına zarar verdiği ve adil yargılanma sürecini zorlaştırdığı belirtilerek, erişim engellenmesi kararı talep edildi.

Bu gelişmeler, Adnan Oktar'ın cezaevi sürecindeki sosyal medya etkileşimleriyle ilgili tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ