Ziya Ramoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Söyleşide, Ziya Ramoğlu'nun karikatüre başladığı yıllardan itibaren çizdiği karikatürler, sanat anlayışı ve ulusal ve uluslararası alandaki başarıları detaylı bir şekilde anlatıldı. Trabzon'da ilk karikatür sergisini açan, ilk karikatür albümünü çıkaran ve karikatürcüleri bir araya toplamak amacıyla Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğini kuran Ramoğlu'nun, bu alandaki öncü rolü vurgulandı. Ayrıca, Trabzon'da tuval üzerine ilk yağlı boya karikatürleri çizen sanatçı olarak da tanıtıldı.

Kitap İmza Töreni

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Müzik Dinletileri Turistlerin İlgisini Çekiyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Müzik Dinletileri Turistlerin İlgisini Çekiyor

Programın sonunda, Adnan Taç ve Bülent Sümer tarafından hazırlanan ve Ziya Ramoğlu'nun hayatını konu alan 'Karikatürde Bir Ziya' isimli kitabın imza töreni, Sanatevi Derneği bahçesinde gerçekleştirildi. Kitap, Ramoğlu'nun sanat hayatına dair önemli anekdotlar ve eserleriyle dolu.

Bu etkinlik, Ziya Ramoğlu'nun sanat dünyasına yaptığı katkıları ve onun sanat yolculuğunu gelecek nesillere aktarmayı amaçladı.


Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU