Kanser vakalarında ürküten rakamlar Kanser vakalarında ürküten rakamlar

Avukat Tekışık'a göre, ağız kokusu genellikle yetersiz ağız bakımı, ağız içi enfeksiyonlar, sigara, alkol kullanımı ve bazı yiyecekler gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemi hastalıkları da kötü kokuya neden olabilmekte. Tekışık, "Ağız kokusu sadece sağlık sorunu değil, aynı zamanda sosyal bir problem olarak da karşımıza çıkıyor. Bu durum aile içi huzursuzluklara ve hatta boşanmalara yol açabiliyor" dedi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 13/04/2005 tarihli kararına göre, eşin ağız veya vücut kokusu tek başına boşanma nedeni sayılmamakta; ancak, bu durumun evlilik birliğini çekilmez hale getirdiği iddia ediliyorsa, mahkemeler bu iddiaları değerlendiriyor. Tekışık, "Eğer kişi, uzman hekimler tarafından yapılan incelemeler sonucunda kokudan kurtulamayacağına dair bir tespit varsa, bu durum boşanma için geçerli bir sebep olabilir" şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, evli çiftlere, bu tür sağlık ve sosyal sorunların çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini hatırlatıyor. Özellikle ağız ve vücut hijyenine dikkat edilmesi, evliliklerde bu tür sorunların önüne geçilmesinde büyük önem taşıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU