Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında 1-1 biten derbinin ardından yaptığı değerlendirmede, Trabzonspor'un 10 kişiyle gösterdiği mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Çakar, Edin Visca’nın maçın başında gördüğü kırmızı kartın dengeleri değiştirdiğini belirtti.

"DÜNYA FUTBOLUNDA NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM"

Maçın erken dakikalarında Visca’nın kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından Trabzonspor'un öne geçtiğini hatırlatan Çakar, "Dünya futbolunda nadir görülen bir olay yaşandı. Visca atıldı ama Trabzonspor öne geçti. Sonrasında ise savunmada çok iyi kapandılar ve Beşiktaş'a fazla pozisyon vermediler." dedi.

SVENSSON VE GEDSON FERNANDES'İN KRİTİK ANI

Beşiktaş’ın beraberlik golünün beklenmedik bir anlık yaratıcılıkla geldiğini vurgulayan Çakar, “Tam Trabzonspor’un maçı tutacak gibi göründüğü anda, Svensson’un yaratıcılığı devreye girdi ve Gedson Fernandes’in golü skoru eşitledi.” ifadelerini kullandı.

Onuachu İçin Hocasından ‘Dürüst’ Açıklaması! Onuachu İçin Hocasından ‘Dürüst’ Açıklaması!

HAKEM ALİ ŞANSALAN'A TAM NOT

Ahmet Çakar, maçın hakemi Ali Şansalan’ın yönetimini de değerlendirdi. Çakar, Visca’ya gösterilen kırmızı kartın VAR yardımıyla doğru bir karar olduğunu belirterek, genel performansını başarılı bulduğunu söyledi: "1-2 ufak hata yapmış olabilir ama genel olarak yönetimi oldukça iyiydi."

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU