Trabzon'da etkili olan yoğun yağış sonrası sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özellikle Sürmene ilçesindeki Çavuşlu mahallesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Başkan Genç: "Bütün Kurumlarımız Seferber"

Trabzon'daki Sel Felaketi Sonrası Bakan Uraloğlu'ndan Geçmiş Olsun Mesajı Trabzon'daki Sel Felaketi Sonrası Bakan Uraloğlu'ndan Geçmiş Olsun Mesajı

Başkan Genç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sel felaketinde kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir’i arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. "Tüm kurumlarımız, valimizin koordinasyonunda sahada çalışmalarını sürdürüyor. Tek temennimiz kayıp vatandaşımıza sağ olarak ulaşmak," dedi.


"28 Mahalleden 265 İhbar Geldi"

Başkan Genç, sel felaketinin etkili olduğu dört ilçede önemli hasarlar meydana geldiğini ve 28 mahalleden toplamda 265 ihbar aldıklarını ifade etti. "Kapalı köy yollarımız var ve ulaşımı sağlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz," dedi.


Tedbirlerin Yetersiz Kaldığı Anlar

Bölgeye 162 kilogram yağış düştüğünü ve bu kadar yoğun bir yağışın tedbirleri yetersiz bırakabileceğini vurgulayan Başkan Genç, "Böylesine yoğun bir yağış hayatı tehdit eder. Her türlü tedbiri alsak da doğa bazen insanı çaresiz bırakabiliyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA