Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin; hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan TAKA Gazetesi’nin kurucusu Ahmet Sancak, sanata ve sanatçılara verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Çeyrek asırdır sanata ve sanatçılara destek veren şair ve yazar Ahmet Sancak, doğduğu toprakları ve o toprakların sanatçılarını asla unutmuyor.

Bu bağlamda, Köprübaşılı sanatçı Adem Ekiz’in Madur Dağı’nda çektiği "Gurbet Eller" klibine destek veren Sancak, aynı zamanda klipte de rol alarak bu projenin bir parçası oldu. Bölgenin en güzel yaylası olan Köşk Yaylası ve şehitleriyle bilinen Madur Dağı’nın dünya çapında tanınmasına katkı sağladı.

Eğitimde Yaşanan Derin Kriz Ve Saadet Partisi’nin Çözüm Önerileri Eğitimde Yaşanan Derin Kriz Ve Saadet Partisi’nin Çözüm Önerileri

Adem Ekiz ve arkadaşları, gurbetçilerin hislerine tercüman olan eserleriyle sosyal medyada büyük ilgi gördü ve en çok izlenenler arasında yer aldı. Bu tür projeler, Trabzonlu gurbetçilerin özlemlerini yansıtırken, bölgenin kültürel değerlerini de dünya ile buluşturuyor.

Muhabir: BİROL SANCAK