Atölyenin sahibi Cennet Kalafat’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte hem sohbet hem de seramik kupa bardakları oluşturuldu.

Toplamda 6 kadın gazetecinin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda Sürmen, gündeme dair soruları yanıtladı. 

KTÜ, İnovasyonda Dünya Çapında Başarıyı Kutluyor: Doç. Dr. Ezgi Baday Yıldız’a Ödül Verildi! KTÜ, İnovasyonda Dünya Çapında Başarıyı Kutluyor: Doç. Dr. Ezgi Baday Yıldız’a Ödül Verildi!

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Ak Partinin kongre sürecine değinen Meryem Sürmen, “ Türkiye buluşmaları 72 ilde gerçekleştirildi. Kapanış programı ile beraber noktaladık. Bundan sonrasında kongre takvimimiz başlıyor. Ekimin ortalarına doğru yerellerde başlayacağız. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da takvimine göre son bulmuş olacak. İnşallah şölen havasında gerçekleşir. Trabzon’da bir değişiklik olacaksa da bakanlarımız ve milletvekillerimizin raporları kapsamında gerçekleşecektir” dedi.

TAKVİMİMİZ DEVAM EDİYOR

Sürmen açıklamalarında erken seçime ilişkin, “Takvimimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi seçimleri vaktinde yapma taraftarıyız. İnşallah genel itibari ile de öyle olacağını düşünüyorum.  Ortahisar ilçe başkanlığında adım geçiyor şunu söylemek isterim, bende bunu sizinle beraber burada öğrendim ve mevcut genel merkezdeki görevimden memnunum” diye konuştu.

ŞİDDETİN KARŞISINDAYIM

KADES’in çok kıymetli bir uygulama olduğunu belirten Sürmen, “Çevremizde oldukça bahsedip anlatıyoruz bu uygulamayı birçok kadında faydalanıyor.  Şiddet hiç birimizin uygun görmediği bir durumdur. Kadın olarak, her zaman şiddetin karşısında duran biri olarak, şunu söylemek isterim her duyduğumuz vaka bizleri incitiyor. İstanbul’daki yaşanan olay çok vahimdi, umarım bu son olur. Eğitimle ve kanunların düzgün bir şekilde anlatılmasıyla düzelebiliriz. Tabi cezalarda bunun caydırıcılığını öne çekecek diye düşünüyorum. İnşallah bu son şiddet vakası olur. Böyle bir şeyi Allah kimseye yaşatmasın” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: BİROL SANCAK