Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz" Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz"

Altıntepe, "Sizi sadece heykel yapmak mutlu eder. Bizi hizmet ve eser siyaseti" diyerek muhalefetin eleştirilerine karşı çıktı. Sokak hayvanları ile ilgili yapılan eleştiriler hakkında, "Sizin sokak hayvanları ile alakalı herhangi bir çözüm önerinizi şu ana kadar duyamadık. Sokak hayvanları korkusu ile okuluna gidemeyen çocuklarımız, camiye giderken köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlılarımız var. Bu konuda çözüm öneriniz nedir?" ifadelerini kullandı.

Güney Çevre Yolu ve Milli Projeler:

Altıntepe, muhalefetin Güney Çevre Yolu ve milli projelerle ilgili eleştirilerine de değinerek, "‘Güney çevre yolu yapılamaz’ diyorsunuz. Gidin tünellerdeki çalışmaları görün. Milli araba yaptık, 'Fabrikası nerede?' dediniz. Araçlar trafikte geziyor. İHA, SİHA yaptık, 'Markette satılıyor' dediniz. S 400'leri aldık, 'Ne gerek vardı?' dediniz. Sizin aslında tek derdiniz ülkemizin milli ürünlerini beğenmemek," dedi.

Doğalgaz Çalışmaları:

Altıntepe, doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi vererek, "Yapılan doğalgaz çalışmalarını küçümsediniz. Doğalgazımız Zonguldak Filyos’ta, Sakarya’da 710 milyar metreküp rezerv var. Günlük faz 1’de üretim 10 milyon metreküp, faz 2’de 40 milyon metreküp, faz 3’te 60 milyon metreküp. 2025’de 16 kuyu daha hizmete alınacak. Toplam 42 kuyu milletimizin hizmetine sunulacak," şeklinde konuştu.

Pandemi ve Afetler:

Altıntepe, pandemi dönemi ve doğal afetlerin ekonomiye olan etkilerinden de bahsederek, "Pandemi dönemi, orman yangınları, asrın felaketi deprem ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin mücadeleleri nedeniyle ülkemiz ekonomik zorluklarla karşılaştı. Bu durumların hepsi, ülkemizin güvenliğini yükseltmek için yerli ve milli silahlarımıza ayırdığımız bütçe ile ilişkilidir," dedi.

Son olarak Altıntepe, emeklilerin sorunlarına da değinerek, "Emekli maaşlarının asgari ücret tutarında olmasını biz de çok istiyoruz. Ancak pandemi ve afetler nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar, bu konuda hızlı adımlar atmamızı zorlaştırdı," diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: BİROL SANCAK