Kabotaj Kanunu ve Denizcilik Başarıları

Irak'ın Kuzeyindeki Operasyonda 2 PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi Irak'ın Kuzeyindeki Operasyonda 2 PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Karaismailoğlu, "Kabotaj Kanunu'yla yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hâkimiyetine son verilmiş, denizlerdeki kapitülasyonlar kaldırılmıştır. Türk karasularında, ülkemizin kıyı ve limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerini verme hakkı yalnızca Türk bayraklı gemilere tanınmıştır. Bu kazanım bugünkü denizciliğimizin ve ulusal ekonomimizin her geçen gün artan büyüme ve rekabetçiliğinin temelini oluşturmaktadır,” dedi.

Ekonomiye Can Suyu

Karaismailoğlu, “Uluslararası rekabette yön verdiğimiz bir diğer alan olan sivil havacılıkta ise büyük işler yapmaya devam ediyoruz. Özellikle İstanbul Havalimanı kırdığı rekorlarla, elde ettiği başarılarla her geçen gün gündem olmaya devam etmektedir. Kanun teklifimizde hava yolu sektöründe gelişen şartlara ve ihtiyaçlara uyum sağlamak için havalimanı tanımına yeni ilaveler ekleyerek yolcuların zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak ünitelerin havalimanı sınırları içerisinde kalmak kaydıyla izin verilebilmesi de düzenlenmektedir. Her medeniyette ve modern devlette olduğu gibi ülkemiz için de en kilit nokta ulaşım ağlarıdır. Türkiye, bugün yaptığımız yatırımlarla, en güvenli ticari ulaştırma güzergâhı olarak ekonomimize can suyu olmuştur,” şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı

Karaismailoğlu, “Ortak akıl temelinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli sektörü olan ulaşım ağımızı doğru yatırımlarla ve gerekli yasal düzenlemelerle global trendin referans noktası yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kıtalar arası kesintisiz altyapının tesis edilerek ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme stratejisinin hayata geçilmesi için hazırladığımız 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı bugün önemini bir kez daha ispatlamıştır,” diye konuştu.

Muhabir: HABER MERKEZİ