Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen geniş katılımlı toplantı, hem partililer hem de muhalefet tarafından büyük yankı uyandırdı. Etkinlikte konuşan AK Parti Trabzon yetkilileri, CHP Trabzon İl Başkanı Sayın Bak'ın, Bakan Adil Karaismailoğlu'na yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve Bakan Adil Karaismailoğlu'nun şehirdeki programlarının görmezden gelindiğini ifade eden yetkililer, "CHP İl Başkanı, kendi teşkilatlarının ve milletvekillerinin yetersizliklerini örtmek için AK Parti'ye saldırmayı seçmiştir," dedi.

Konuşmasında, Bakan Karaismailoğlu'nun Türkiye'nin dört bir yanına sayısız hizmetler kazandırdığını ve Trabzon için büyük projelere imza attığını vurgulayan yetkililer, "Sayın Bakanımız her zaman olduğu gibi görevinin başındadır. Kendisi, en prestijli projeleri şehrimize ve ülkemize kazandırmakla meşgul olan çalışkan, onurlu ve başarılı bir Trabzon markasıdır," ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu'nun özellikle İstanbul'da gerçekleştirdiği metro projeleriyle büyük takdir topladığını belirten yetkililer, "CHP'li belediye başkanı, Sayın Bakanımızla aşık atmaya cesaret bile edememiştir. Sayın Bakanımız, bu tür kişileri muhatap almayı bile tenezzül etmemiştir," şeklinde konuştu.

Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Paris'te yaptığı harcamalar ve tatil programları üzerinden eleştirilen yetkililer, "İstanbul karlarla boğuşurken balıkçıda Amerikan Büyükelçisi ile balık keyfi yapan İmamoğlu, Paris'te 600 bin Euro’yu şov için harcamıştır," ifadelerine yer verdi.

Son olarak, Bakan Karaismailoğlu'nun mecliste bölücülere karşı verdiği mücadeleye değinen yetkililer, "CHP'nin geçmişten bugüne değişmediğini ve bugün de aynı çizgide olduğunu görüyoruz. Bu gerçekler, CHP'lilerin canını acıtıyor, ama milletimiz kimin kimlerle iş tuttuğunu çok iyi biliyor," dedi.

Etkinlikte, AK Parti'nin hizmet anlayışı ve ülke genelinde yürüttüğü projeler bir kez daha vurgulanırken, muhalefete yönelik eleştiriler de sert bir dille dile getirildi. AK Parti yetkilileri, muhalefeti kendi teşkilatlarına ve belediye başkanlarına odaklanmaya davet etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY