Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı

"Üniforma Giyen Kişi Slogan Atamaz"

Varank, teğmenlerin slogan atmasına yönelik eleştirisini sosyal medyadan paylaşarak, “CHP’nin boyasını azıcık kazıyınca vesayet dönemine duydukları özlem hemen ortaya çıkıyor. Askerlik kurumu kural ve disiplin gerektirir. İçeriği ne olursa olsun, üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez!” ifadelerini kullandı. Varank, CHP’lilere yönelik eleştirilerini sürdü ve “Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz” dedi.

"Ülkeyi FETÖ’ye Teslim Etmiş Tiplersiniz"

CHP’li Başarır, Varank’a yanıtında, “Siz, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen teğmenlerden rahatsız olan, ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyenlerden medet uman; ülkeyi FETÖ’ye teslim etmiş tiplersiniz. Ortada korsan bir yemin falan yok, yıllardır yapılan bir Subaylık yemini var!” dedi. Başarır, Varank’a provokatörlük yapmaması çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2024 09 02 At 17.45.38

"Sen O Kadar Utanmaz, İki Yüzlü Bir İnsansın Ki…”

Varank, Başarır’ın eleştirilerine “beyni emcüklenmiş geri zekalı” ifadeleriyle karşılık verirken, Başarır son yanıtında Varank’ı iki yüzlü olmakla suçladı ve “Askerlerimizin başına çuval geçirildiği bir ülkede iktidarın bakanlığını yapmış ve şimdi ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen genç teğmenlerden rahatsız olan bir milletvekiliyle aynı sırada oturmaktan utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti ve CHP arasındaki bu sert tartışma, teğmenlerin mezuniyet törenindeki sloganlarının ardından siyasette vesayet ve Atatürkçülük tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Editör: Birol Sancak