Ekim, “Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ımızda uluslararası müzik ve halk oyunları festivalimizin 32. düzenlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kültür Sanat Şehriyiz

Başkan Ekim, “Bu festival sadece Akçaabat’ımız için değil, ülkemiz için de önemlidir. Yılın 12 ayı kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliklerimiz arasında Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Açık Hava Tiyatro Günleri, Uluslararası Çalıştayımız, Sergilerimiz, Müzik Etkinliklerimiz, Çocuk Tiyatroları, Opera ve Bale gibi birçok faaliyet bulunmakta. Halkımızın talep ettiği her faaliyeti yapmak için ekibimizle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Renkli Etkinlikler

Ekim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültür sanat ve şehri Akçaabat’ımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren sanat akademimizde son yıllarda yetişen öğrencilerimiz farklı branşlarda başarı gösteriyor. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne yurt içi ve yurt dışından halk oyunları ekipleri katılıyor. ‘Horonun başkenti’ Akçaabat’ımızda kültürel zenginliklerimizi ve misafirperverliğimizi dünyaya tanıtıyoruz. Birbirinden renkli etkinlikler olacak.”

Sponsorlar Karşılıyor

Başkan Ekim, tasarruf tedbirlerine vurgu yaparak, “Tasarruf tedbirlerine karşı her zaman hassasiyetimizi gösteriyoruz. Gelen ekiplerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda konaklayacak. Oraya tuttuğumuz aşçımız ile yemek ihtiyaçları karşılanacak. 4 milyonluk maliyeti 350 bin TL gibi bir parayla kurtarıyoruz. Festivalimizin 7 milyon TL civarı bir bütçesi var. Bütçemizi sponsorlarımızla karşılıyoruz. Belediyemizin bütçesinden herhangi bir kaynak çıkmamaktadır. Tasarruf tedbirlerine dikkat ederek festivalimizi yapıyoruz” diye konuştu.

Tecrübeliyiz

Başkan Ekim, sanatçıların gelmesi ile ilgili olarak, “32 yıllık bir tecrübemiz var. Sanatçılarımızın gelişi bu tecrübenin bir yansıması. Akçaabat’ta hep birlikte festivali gerçekleştiriyoruz. Bu konuda hiçbir sıkıntı çekmiyoruz” dedi.

Gelişimi İleri Taşıyoruz

Başkan Ekim, sürpriz olduğunu da vurgulayarak şöyle devam etti: “Akçaabat’ın gelişimi için birlikte çalışıyoruz. Kültürümüz ve sanatımızdaki gelişimi daha ileri taşımalıyız. Yerel noktada fiziki yapılması gereken işlerimiz var, şehrin ihtiyaçları var. İhtiyaçları hep birlikte takip ediyoruz. Güney Çevre Yolu, Otopark, Kişi Başına Düşen Yeşil Alanların Artırılması gibi birçok hususun gelişmesi gerekiyor.”

Trabzon’da Ultra Sümela Koşusu Heyecanı Başlıyor: Son Kayıt Tarihi 24 Eylül! Trabzon’da Ultra Sümela Koşusu Heyecanı Başlıyor: Son Kayıt Tarihi 24 Eylül!

Detaylar için www.takagazete.com.tr adresini ziyaret edin.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU/Ebru Yavuzcan