Ekim açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Akçaabat denilince akla ilk olarak tarih kokulu mahalle Ortamahalle geliyor. Ortamahalle; Arnavut kaldırımlı taş sokaklarıyla, yaşanmışlıklarla dolu konaklarıyla ve şehrin tarihi süreçlerini anlatan Ortamahalle Müzesiyle dikkat çekiyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası oluyor. Ayrıca, turistlerimiz Ortamahalle’de restore edilip butik otel olarak hizmet veren konaklarda konaklayabilirler. Akçakale Kalesi de turistlerin bir diğer uğrak noktası. Kaledeki kazı çalışmalarını tamamladık ve restorasyon sürecine geçiyoruz.”

Horon ile Dolup Taşıyor

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden Eğitimde Yenilikçi Adım! Erasmus+ Projesi ile Yabancı Dil Eğitimi Geliştiriliyor Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden Eğitimde Yenilikçi Adım! Erasmus+ Projesi ile Yabancı Dil Eğitimi Geliştiriliyor


“Dört mevsim varış noktası olan Akçaabat’ımızın incisi Sahil Parkımız, yenilenen yüzüyle hemşehrilerimize ve turistlere yıl boyunca hizmet ediyor. Şehir merkezinde konaklamak isteyen turistler için beş yıldızlı bir otel de mevcut. Trafiğe kapattığımız İstiklal Caddemiz, Akçaabat Köftesi'nin tarihinin ve tarifinin yazıldığı sokaktır. Artık herkes burada rahat ve güvenli bir şekilde dolaşabiliyor, alışveriş yapabiliyor.”

“Akçaabat’ın doğal güzellikleri ve yaylaları dillere destandır. Hıdırnebi Yaylası, Kayabaşı Yaylası, Balıklı Yaylası, Büyük Oba Yaylası, Simba ve Taşlıoba Yaylaları, Sera Gölü, Akçatepe ve Uçarsu Şelalesi, Akçaabat’ta ziyaret edilmeden gidilmeyecek yerlerdir. Bu yaylaları bir kere görenler, büyüsüne kapılıp tekrar gelmek istiyor.”

“Akçaabat’ta turizm denilince tarih ve doğa turizminin yanı sıra kültür, sanat ve spor turizmi de akla geliyor. Her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ile binlerce yerli ve yabancı turist Akçaabat’a akın ediyor. Akçaabat’a gelenler, Akçaabat Horonunu izlemeden ve Akçaabat Köftesini tatmadan ayrılmaz. Tüm dünyaya nam salmış Karadenizlinin yaşam tarzını anlatan Akçaabat Horonumuz, izleyenlerin içinde coşku selleri oluşturuyor. Yürekler, Akçaabat Horonu ile dolup taşıyor.”

Başkan Ekim, Akçaabat’ın turizm potansiyelini daha da ileriye taşıyacak projelerle şehirde yaşayan ve şehri ziyaret eden herkesin daha fazla zaman geçirmesi ve bu değerleri yaşaması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU