Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festival boyunca yapılan etkinlikler ve aktiviteler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ekim, festivalin 32 yıldır süre gelen bir gelenek olduğunu ve her yıl daha da geliştirilerek sürdürüldüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Her yıl hem Akçaabatlı hemşehrilerimiz hem de şehir ya da ülke dışında ikamet eden gurbetçilerimiz heyecanla ve merakla bu festivali bekliyor. Bu yıl 32’ncisini düzenlediğimiz festivalimize on binlerce kişi katıldı; festival alanı tabiri caizse hınca hınç doldu. Vatandaşlarımızın heyecanla beklediği Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimiz 32 yıldır sponsorlarımızın katkılarıyla yapılıyor. Festivalimizin harcamalarının tamamı sponsorlarımızın destekleri ile karşılanıyor. Festivalimiz için Belediyemizin bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamaktadır. Akçaabat’ın festivaline Akçaabat esnafı sahip çıkıyor.”

Akçaabat, Kültürler Arası Köprü Niteliğindedir

Uluslararası Akçaabat Festivalinin sadece bir dans veya müzik etkinliği değil, aynı zamanda kültürel zenginliklerin ve misafirperverliğin dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Başkan Ekim, “Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekipleri katılıyor. Halk oyunları ekipleri, festival boyunca hem gündüz şehir içerisinde hem de gece sahnede kendi yörelerine ait oyunlarını sergiliyorlar. Böylelikle ekipler kendi kültürlerini bizlere tanıtıyor, aynı zamanda da Akçaabat’ın kültürünü öğreniyor ve kendi yörelerinde aktarıyorlar. Biz, halk oyunları ekiplerinin hepsinin gönüllü turizm elçilerimiz olduğunu her fırsatta belirtiyoruz.” dedi.

Kültür, Sanat ve Sportif Aktivitelerle Dolu Dolu Festival

Festivalin çok yönlü bir etkinlik olduğunu belirten Başkan Ekim, “Geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizde yok yok desek yeridir. Her yıl düzenlediğimiz festivalimizde eğlencenin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler düzenliyoruz. Çok yönlü olan festivalimizde düzenlediğimiz aktivitelerin tümüne hemşehrilerimizin ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.

Festivalin Akçaabat’a Katkılarına Değindi

Festivalin şehre birçok manada katkı sunduğunu belirten Başkan Ekim, “Festivalin şehrimize olan katkısı yadsınamaz. Şehrin kültürünü tanıtmak, eğlenmek, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra şehrin turizmine ve ekonomisine de büyük oranda katkıda bulunuyor. Festival için şehrimize gelen turistler, Akçaabat’ın tarihi mekanlarını, yaylalarını geziyor, şehir içerisinde vakit geçiriyor. Festival sayesinde Akçaabat, birçok platformda tanıtılmış oluyor. Bu durumda gözlerin Akçaabat’a çevrilmesine vesile oluyor. Şehri gezen, şehir içerisinde vakit geçiren turistler, ekonomik olarak girdi-çıktı sağlıyor. Velhasıl Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda şehrin ekonomi ve turizm potansiyelini de artıran bir organizasyondur.” dedi.

Başkan Ekim Teşekkür Etti

Başkan Osman Nuri Ekim, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin düzenlenmesinde emek harcayan herkese teşekkür ederek, “Geçmişten bugüne kadar; festivalimizi başlatan, devam ettiren ve bugünlere taşıyan, bize bu kültürel zenginliği miras olarak bırakan belediye başkanlarımıza ve Vakıfbank Genel Müdürümüz, hemşehrimiz, Abdi Serdar Üstünsalih başta olmak üzere festivalimize katkı sağlayan bütün sponsorlarımıza, festivalimize katılarak hemşehrilerimizin yaz akşamlarını şenlendiren yöresel ve ülke çapında ünlü sanatçılarımıza, yurt içinden ve yurt dışından şehrimize gelerek bizlere gönüllü turizm elçiliği yapan halk oyunları gruplarımıza, festival boyunca özveriyle çalışan tüm personelimize ve emek harcayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU