Ankara Yöresine Ait Türküler Seslendirildi

Akçaabat Belediyesi'nin sahil parkta düzenlediği ‘Yöre Yöre Türkülerimiz’ etkinliğinde bu hafta Ankara yöresine ait türküler, canlı performanslarla seslendirildi. Etkinlikte, anonim türküler söylenirken, bu türkülerin hikayeleri de izleyicilere anlatıldı. Ankara yöresinin sözlü sazlı müzik kültürü, Akçaabat'ta tanıtıldı.

Başkan Ekim'den Teşekkür Mesajı

Etkinliğe katılarak duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yaz akşamlarımıza, sahilimize ve hayatımıza renk katacak organizasyonlar yapmaya devam ediyoruz. ‘Yöre Yöre Türkülerimiz’ konseptiyle başlattığımız programımızda Ankara yöremizi konu edindik. Hem sanatçılarımız hem de izleyicilerimiz muhteşem bir performans sergilediler; harika bir geceye imza attılar. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere, sanatçılarımıza ve siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Haftaya yine aynı yerde farklı bir yöremizin türküleriyle buluşmak dileğiyle diyor; saygılar sunuyorum,” dedi.

Yaz Boyunca Her Hafta Farklı Bir Yöre

Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti

Akçaabat Belediyesi, yaz boyunca her hafta sahil parkta farklı bir yörenin konu edinileceği, farklı yörelerin türküleri ve kültürlerinin tanıtılacağı etkinlikler düzenleyeceğini belirtti. Bu etkinlikler, Akçaabatlılara unutulmaz yaz akşamları yaşatmaya devam edecek.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU