Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Trabzon Devlet Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya, Akçaabat'ta bulunan derelerde ıslah çalışmalarını inceledi. Akçaabat İlçe Merkezi Dereleri Islahı 2. Kısım ihalesi kapsamında, bölgedeki birçok derenin ıslah edileceği projeler başlatıldı. Bu çalışmalar, Kiraçhane Deresi, Söğütlü Deresi, Sera Deresi Yan Kol, Akçakale Gökçekaya Deresi Yan Kol, Hamam Deresi, Kof Deresi Mansap Kısmı, Şehit Deresi Mansap kısmı ve Karantina Deresi'ni kapsıyor.

Başkan Ekim, olası doğal afetlerde yaşanabilecek maddi ve manevi hasarları en aza indirmek için bu projelerin önemine vurgu yaptı. Akçaabat'ta geçmişte yaşanan büyük sel felaketini hatırlatarak, 1990 yılında meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği selin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Çevre mühendisi olan Başkan Ekim, kentleşmenin dere ekosistemleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltma konusunda bilgi sahibi olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini ifade etti.

Islah çalışmalarının, Akçaabat'ı daha yaşanılabilir, temiz ve güvenli bir şehir yapmayı hedeflediğini söyleyen Başkan Ekim, bu projelerin kısa sürede başlayacağını ve şehrin doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesine büyük katkı sağlayacağını ekledi.

TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak