Giresun’da Kuşdili Festivali coşkuyla gerçekleşti Giresun’da Kuşdili Festivali coşkuyla gerçekleşti

Akçaabat Belediyesi, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına canlılık katmak için gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası organizasyonlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Kültürel zenginlikleri tanıtmak amacıyla düzenlenen ve beş hafta süren “Yöre Yöre Türküler” etkinliği, Akçaabat Sahil Park’taki Amfi Tiyatro Alanı’nda yapıldı. Etkinlikte ülkenin beş farklı bölgesinin kültürü, sanatı, halk oyunları ve yöresel lezzetleri Akçaabatlılarla buluştu.

BEŞ HAFTA, BEŞ FARKLI YÖRE

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, etkinliğin yaz sezonunda düzenlenerek yaz akşamlarına canlılık kattığını belirtti. “Yöre Yöre Türküler” etkinliği boyunca İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu bölgelerine ait türküler, Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Solistleri tarafından seslendirildi. Başkan Ekim, “Bu etkinlikle hemşehrilerimiz, farklı yörelerin kültürlerini tanıma fırsatı buldu. Yediden yetmişe tüm Akçaabatlılar sazlı sözlü, bol eğlenceli ve sanat dolu akşamlarda buluştu” dedi.

SANAT VE KÜLTÜRÜN KÖPRÜSÜ AKÇAABAT

Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu vurgulayarak, “Kadim şehrimiz Akçaabat, kültüre ve sanata olan ilgisiyle öne çıkıyor. Hemşehrilerimizin sanatsal etkinliklere olan ilgisi bizlere çalışmalarımızda şevk veriyor. Bu etkinlikle birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vermekten mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU