Gerigelmez, “Her şeye ret verdiniz” dedi. Gerigelmez, “Siyasette 23 yıldır aldığım görevlerde hiç kırıcı olmadım. Belediye meclisleri de halka hizmet yerlerdir. Siyasi kariyer planlamasında ya da şahsi piar çalışmasında basamak olarak kullanacağı bir yer değildir. Belediye meclisimizde bütçemizin kabulünden sonra hem bir teşekkür hem de bütçenin tüm maddelerine ret oyu veren CHP’li arkadaşlara eleştirel bir konuşma yaptım. Tekrar yazıyorum normalde kendimi ön plana çıkaran haber ve video paylaşmaktan hoşlanmam” dedi.

AKŞAM SOHBETİ

İş insanı Onur Aydın, dostları ile çay sohbetinde buluştu. Aydın, Ali Faik Hacıoğlu, Erdem Sürmen, Selahattin Aydınlı ve Orhan Cengiz Uraloğlu ile akşam çay sohbeti yaparak gündemle alakalı sohbet ettiler. Sohbetin gündeminde siyaset ve spor vardı.

HARARETLİ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Trabzon siyasetinin renkli simalarındandır Azmi Köroğlu. İl Genel Meclis üyeliği yaptığı dönemde meclisin en hararetli isimlerindi. İlginç çıkışları ile gündeme damgasını vururdu. Büyükşehir yasası ile il genel meclisleri kapatılınca bir dönem AK Parti’de siyaset yaptı, sonrasında muhtarlık yaptı. Köroğlu’na Uzunsokak’ta rastladık. Hararetli bir telefon görüşmesi yapıyordu. Köroğlu’nu bölmedik ama konuşmanın yaklaşan ilçe kongreleri ile alakalı olduğunu gözlemledik. Köroğlu, ilçesi Düzköy’de AK Parti ilçe başkanlığı için görüşmelerini sürdürüyordu. Bizim yaptığımız analizde seçim olması durumunda Köroğlu kesin aday olacak. Sandıktan da asla korkmaz. Körooğlu, AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemlerde Düzköy’de DSP’den il genel meclis üyesi seçilmişti. Kongreyi de kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

SOSYAL MEDYACI ÇUVALLADI

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde sözde bir gazeteci öyle bir çuvalladı ki baltayı taşa vurdu. Aslında gazeteci de değil daha çok sosyal medyacı. Gazete işini bir hafta çıkarsa beş hafta çıkaramaz. İlçede bağımsız belediye başkanı seçildikten sonra AK Parti’ye katılan Fuat Koçal’ın, AK Parti Vakfıkebir ilçe başkanlığı ziyaretinde yakasına taktığı Türk Bayraklı rozeti eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan AK Parti rozetini çıkardığı için Başkan Koçalı adeta hedefe koydu. Sen gazeteci olmadığın için bunları bilemezsin. Belediye Başkanı seçilen birisi seçildiği anda yakasındaki parti rozetini çıkarmak zorundadır. Yani yakasına siyasi rozet takması uygun değildir. Buradan sana hatırlatma yapalım ki baltayı taşa vurma.

ABLADAN KARDEŞE HAYIRLI OLSUN

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü Fatma Zehra Aydın, kardeşi DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkaya’yı ziyaret etti. Akkaya’ya, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Aydın, “Başarıların daim olsun kardeşim” dedi.

BAŞ GÖRÜŞMELERİNİ YAPTI

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı İsmail Baş, bakkallardaki kredi kartı komisyonları ile alakalı yaşanan mağduriyeti Ankara’da gelir idaresi başkanı Bekir Bayraktar ile görüştü. Baş, “Maliye Bakanı  sayın Mehmet Şimşek’in kredi kartı komisyonları ile alakalı yaptığı açıklamada yaşadığımız mağduriyeti, özellikle sigarada kar oranlarının nasıl yok olduğunu, firmaların ne şartlarda bizlere ürün verdiğini, kesilen banka komisyonlarını, ve çözüm önerilerimizi  Gelir İdaresi Başkanı sayın Bekir Bayraktar başkanımızla paylaştık. Güzel sonuçlar alacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Vali Yıldırım’ın Duygusal Sürprizi, Yoğun Düğün Takvimi ve Sosyal Etkinlikler Vali Yıldırım’ın Duygusal Sürprizi, Yoğun Düğün Takvimi ve Sosyal Etkinlikler

NEHİR KTÜ’LÜ OLDU

Trabzon Tapu Müdürlüğünü 10 yıl yönettikten sonra Kartal ve Kadıköy de görev yapan Yakup Turgut’un torunu Nehir büyüdü ve Üniversiteli oldu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da alan Nehir, Üniversite için KTÜ’yü İktisat fakültesini tercih etti. Trabzon’da olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Nehir, yüksek öğretime geçişi sebebiyle biraz da heyecanlı idi.

ÇOK KONUŞULACAK KİTAP

CHP’nin Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Hasan Kandaz, birkaç yıldan beri 61saat.com internet sitesinde yazdığı yazılarını kitap haline getiriyor. Kasım ayı içinde imza günü yapmayı hedefleyen Kandaz’ın kitabının çok konuşulacağını tahmin edebiliyoruz. Yazılarında geçmişteki Trabzon’a ışık tutan Kandaz’ın özellikle Atatürk Köşkü, Kostaki konağı ve Trabzon’un bankerlerini kaleme almıştı.

NETANYAHU’YU HİZAYA GETİR ORTADOĞU BARIŞ YURDU YAP!’

Millet Partisi Genel Başkanı Sayın Cuma Nacar, Netanyahu’nun Gazze’de uyguladığı katliam ve soykırım sebebiyle bir mesaj yayımladı. Nacar, mesajında, ‘soykırımın modern dünyanın gözü önünde bir yıldır sürdüğüne’ değinerek “Duyarlı insanlar, özellikle de duyarlı Yahudi diasporası, ayağa kalk! Devletleri, BM’yi harekete geçir! Netanyahu’ya diz çöktür ve İsrail’in bu soykırımını durdur! İsrail’i BM kararlarını uygulamaya mecbur et!” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ