ALBARAKA TÜRK’ÜN ÖDÜLLÜ HAT ESERLERİ TRABZON’DA SERGİLENİYOR!
Katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk, dünyanın en prestijli hat yarışmalarından biri olan Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması’nda dereceye giren eserleri "Baş Tacı Dünya Mirası" sergisi kapsamında sanatseverlerle buluşturuyor. Erzincan’dan sonra Trabzon’a taşınan sergi, 17 Şubat - 31 Mart 2025 tarihleri arasında Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
61 SEÇKİN ESER SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
Sergi kapsamında hat ve tezhip sanatının en özel eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, Albaraka Türk koleksiyonundan seçilen 61 ödüllü eser sergilenecek.
Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, serginin sanata ve kültüre katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Hat sanatı, geçmişten günümüze taşınan önemli bir miras. Bu değerli sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmak bizim için büyük bir mutluluk.”
“Albaraka Türk olarak, finansal hizmetlerimizin ötesinde sanata ve kültürel mirasa da destek veriyoruz.”
“Trabzon’daki sanatseverleri bu özel sergiye bekliyoruz.”
GELENEKSEL SANATLARIN YAŞATILMASINA KATKI
Albaraka Türk’ün koleksiyonunda bulunan hat sanatı eserleri, geleneksel sanatların korunması ve geleceğe taşınması açısından büyük önem taşıyor.
Sanatın korunmasına katkı sağlayan bu sergi, Türkiye’de ve dünyada hat sanatına olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.
Dünyanın dört bir yanından usta hattatların eserleri, Trabzon’daki sanatseverlerle buluşuyor.
Trabzon’da sanata ve geleneksel hat sanatına ilgi duyan herkes, bu eşsiz sergiyi 31 Mart 2025’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.