FENERBAHÇE'DEN ALİ KOÇ'A YAPILAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

Fenerbahçe, Göztepe ile deplasmanda oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle açıklama yaptı. Maçın devre arasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların yanına gitmek için saha kenarına indiği sırada, tribünden atılan yabancı maddelerle karşı karşıya kaldı. İkinci yarı başladıktan sonra sahadan ayrılırken, Ali Koç'a bir kişi tarafından fiziksel saldırıda bulunuldu. Koç, aldığı darbenin etkisiyle yere düşerken, sonrasında protokol tribününe döndü.

Trabzonspor’da 3 oyuncu geri dönüyor Trabzonspor’da 3 oyuncu geri dönüyor

"FUTBOL TERÖRİSTİ" HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Fenerbahçe Kulübü, olayla ilgili olarak resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yaşanan saldırıyı sert bir dille kınadı. Kulüp açıklamasında, "Başkanımız Ali Y. Koç'a arkadan fiili saldırıda bulunan kişi, Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristidir. Bu şahıs, hiçbir işlem yapılmaksızın elini kolunu sallayarak stadyumdan ayrılmıştır. Bu durum, kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmiştir" ifadeleri yer aldı.

FENERBAHÇE'DEN YASAL ADIMLAR

Sarı-lacivertli kulüp, bu saldırının arkasında ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti. Ayrıca, ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarlarına yönelik yaşatılan mağduriyetlere dair de gerekli tüm adımların atılacağı vurgulandı.

6222 SAYILI YASA GÜNDEME GETİRİLDİ

Açıklamada, 6222 sayılı yasanın uygulanmasında çifte standartların olduğu ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin stadyumdan kolayca ayrılabilmesine nasıl izin verildiğinin sorgulanması gerektiği belirtildi. Fenerbahçe, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve adaletin yerini bulması için gerekli tüm yasal işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ