Altın fiyatlarındaki uzun soluklu yükseliş, uzmanlara göre yerini büyük bir düşüşe bırakmak üzere. Küresel ekonomik dinamikler ve ABD Merkez Bankası'nın faiz politikaları, altın piyasasında önemli bir geri çekilmeye neden olabilir. Belirtilen tarihlerde altın fiyatlarının rekor seviyelerden gerileyeceği tahmin ediliyor. Yatırımcılar bu dönemde dikkatli adımlar atmalı ve piyasa hareketlerini yakından izlemeli. Altın piyasasındaki bu değişim, yatırım fırsatlarını da beraberinde getirebilir.

Yeni İş Kuracaklara Müjde: 3 Yıl Vergi Alınmayacak! Yeni İş Kuracaklara Müjde: 3 Yıl Vergi Alınmayacak!

ABD Merkez Bankası'nın (FED) beklenenden daha fazla faiz artırması ve artan jeopolitik riskler, altın fiyatlarını yukarı yönlü baskıladı. Bu süreçte gram altın, çeyrek altın ve ons altın tarihi seviyelere ulaştı. Kapalıçarşı'da gram altın 3 bin liranın altına gerilerken, çeyrek altın 5 bin lira seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Ons altın ise 2 bin 800 dolardan sert bir düşüş yaşadı.

İslam Memiş, hiçbir yatırım aracının sürekli olarak yükselmeyeceğini vurguladı ve bu yükselişin ardından kar satışlarının ve teknik düzeltmelerin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Memiş, altın piyasasında şu ana kadar beklenen düzeltmelerin gerçekleşmediğini ifade ederken, yatırımcıları özellikle yıl sonuna doğru yaşanabilecek sert düşüşlere karşı uyardı. Hiçbir yatırım aracının sonsuza kadar yükselmeyeceğini belirten Memiş, yatırımcıların dikkatli olmasını ve piyasanın geri çekilme potansiyeline hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

'BÜYÜK TUFAN YAKLAŞIYOR'

Memiş, altın yatırımcılarına ellerindeki varlıkları satmamaları gerektiğini söyledi. Memiş, "Şu anda açığa mal satmak kumar oynamaktır, bu süreçte elinizdeki varlıklara sahip çıkmalısınız" diyen Memiş, büyük bir finansal tufanın yaklaşmakta olduğunu ifade etti.

NOT: Haberimizde yer alanlar yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi