Cenaze namazı dün öğle namazına müteakiben Çavuşlu Mahallesi Merkez Camiinde kılınarak aile mezarlığında toprağa verildi. Mekanı cennet olsun.

Ts Diyoruz Değil Mi?

1970-1980 Yılları arasında Türk futbolunda estiren isimlerin Trabzon’daki en yakın dostlarından birisi de Ganitalı Nuri Aydın idi. Aydın, Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş’in gönderilmesini sert sözlerle eleştirdi: ‘Bu Efsaneyi yaratanlardan bir çırpıda ismini sayın diyeceğimiz 3 kişiden biridir Şenol Güneş. Bir de şimdi hakkında yazılanları okudukça üzülüyor ve utanıyorum. Adam harcamak ne kolaymış meğer? Üstelik efsane olan Trabzon’da alın teri bulunan bir Trabzonlu ya linç öyle mi?

Göreve geldiği zaman TS ilk üç sırada mıydı ya da Şampiyonluğa mı oynuyordu? Hayır.. Göreve getirilme nedeni takımı şampiyon yap desturu muydu? Hayır.. Gelecek süreçlerde savaşan güzel futbol oynayan Şampiyonluk yarışından kopmayan bir takım yaratmaktı amaç. Peki o zaman Şenol Hoca’ya sanki takımı Şampiyonluk yarışından koparmış hoca muamelesi yapmaya ne hakkımız var?

Nerde başarılı olmuş bir hemşerimiz var ise ayağından asılırız ki yükselmesin düşsün yıkılsın diye. Sadece Şenol hocaya mı İmamoğlu’na da aynısını yapanlar bizler değil miyiz? ‘Biz adam olmayız kardeşim, Biz adam olmayız!’

İnsan Hakları İhlalleri Derinleşiyor

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Kurt, Suriye’de artan şiddet olayları ile ilgili bir açıklama yaptı. Ahmet Kurt açıklamasında şunları söyledi; “Suriye’de Alevi toplumu ve diğer gruplara yönelik artan şiddet ve katliam girişimlerini büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Bu provakatif saldırılar, insanlık onuruna, evrensel değerlere ve temel haklara yönelik kabul edilemez bir tehdit oluşturmakta; bölgedeki insan hakları ihlallerini derinleştirmekte ve toplumsal barışı zedelemektedir. Bu saldırılar yalnızca Suriye’de yaşayan insanları değil,  Türkiye’de akrabaları bulunan birçok aileyi de derinden etkilemektedir. Bölgeyle güçlü bağları olan vatandaşlarımızın kaygıları her geçen gün artmakta, bu durum toplumsal huzursuzluğu da tetiklemektedir. Hiçbir topluluk, etnik kimliği veya dini inancı nedeniyle şiddet ve nefretle karşı karşıya kalmamalıdır. Sosyal hizmet mesleği; insan hakları, eşitlik, adalet ve toplumsal barış gibi kutsal değerlere dayanır. Bizler, her bireyin yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyor ve şiddet, nefret ve ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Farklı kimlik ve inançlara sahip toplumların barış içinde yaşayabilmesi için çeşitliliğin bir zenginlik olarak kabul edilmesi ve herkesin temel haklarına saygı duyulması esastır.

Ancak, Suriye’de yaşanan bu vahim olaylar, kin ve düşmanlığı besleyen, toplumlar arası çatışmayı körükleyen saldırılar niteliğindedir. Sivillerin doğrudan hedef alınması, Uluslararası İnsancıl Hukuk ve uluslararası insan hakları hukukunun açık bir ihlalidir. Yaşanan saldırılar sonucunda çok sayıda sivil hayatını kaybederken ve yaralanırken, pek çok aile zorla yerinden edilmekte, sağlık başta olmak üzere kritik altyapılar ciddi zarar görmektedir. Tüm tarafları, düşmanlığı sonlandırmaya ve uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Şiddetten etkilenen toplulukların güvenliğinin sağlanması, insani yardıma erişiminin kolaylaştırılması ve temel haklarının korunması, ulusal ve uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur. Bu doğrultuda, ulusal ve uluslararası kuruluşları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Şube Başkanlığı olarak, her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Toplumsal barışın sağlanması, adaletin temin edilmesi ve her bireyin güvenli bir şekilde yaşama hakkının korunması amacıyla savunuculuk yapmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.”

Kültür Erozyonuna İzin Vermeyeceğiz

AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ali Zeytin Beşikdüzü Belediyesinin katkıları ile sunulan “Yaşasın Boşanıyoruz” isimli tiyatro oyununa sert tepki gösterdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ali Zeytin, “Belli ki Sayın Başkanın haberi yok.  Bu CHP Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından boşanalı yıllar oldu.

Türk insanın örfü, adeti vardır, Karadeniz insanın değerleri vardır bunları hiçe sayarak saçma sapan isimli gösteriler ile vatandaşlarımızın bilinç altına dinamit yerleştirilmektedir.  Düşünün ortaokula giden çocuğa akşam ne yapacaksınız diye soruyorum bana verdiği cevap “Ali amca Annem ve Babam Boşanıyoruza gidecek, biz kardeşimle evde televizyon izleyeceğiz” amaç bellidir. Niyet bellidir. Yıllardır bir takım dizilerle ile kültürümüzün altına koyulan dinamitler şimdi sokaklara kadar inen basit tiyatro gösterileri ile yapılmaya çalışılmaktadır. 28 Şubatta hayatı, geleceği yok olma pahasına türlü tehditler ile ikna odalarında ikna edemediklerini bugün bu şekilde algı operasyonları ile bilinç altına sokmaya çalışıyorlar.  Bizler bilinmesini isteriz ki toplumumuzun yozlaştırılmasına, kültür erozyonuna uğratılmasına kesinle izin vermeyeceğiz” dedi.

Diplomat Tevfik Efsanesi Diplomat Tevfik Efsanesi

Çocuklar Gülsün Diye

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, duygu dolu bir açılış törenine imza attı. Bağlar ilçesinde, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü sonrasında sanatçı Gülben Ergen, Narin adını verdiği anaokulunu hizmete açtı. Açılışta konuşan Zorluoğlu, Ergen’e teşekkür ederek, kısa bir süre önce vefat eden Rojin Kabaiş anısına Diyarbakır’da yeni bir anaokulunun faaliyete geçeceğini duyurdu.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin kurucusu Gülben Ergen, çalışmalarıyla takdir toplarken, Vali Zorluoğlu da her türlü desteği sağladıklarının altını çizdi.

Bravo Kethüda

Trabzon’un ve özellikle Araklı’nın gururu Havvanur Kethüda, 2025 Dünya Boks Şampiyonası’nda sergilediği muhteşem performansla bir kez daha altın madalyanın sahibi oldu. Karadağ’ın göz alıcı atmosferinde, ringdeki yeteneklerini sergileyerek adeta bir efsane haline geldi.

Trabzon’da, tüm şehir onun zaferini kutluyor. Genç sporculara ilham veren Havvanur, sadece bir şampiyon değil; aynı zamanda bir rol model. Boks dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Kethüda, bu başarılarıyla daha nice genç sporcuya yol açacak gibi görünüyor.

Ramazan Etkinlikleri Sevildi

Yomra Ramazan Etkinlikleri, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yomra Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen ve bölge için bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikler, Ramazan ayının manevi atmosferini eğlence ve sosyal birliktelikle harmanlıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini, kültürel ve sosyal etkinliklerle pekiştiren festivalde, Semazen gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları, konserler ve çocuklar için özel etkinlikler düzenleniyor.

Halkın büyük ilgi gösterdiği festival, bölge halkını bir araya getirerek hem sosyal bir kaynaşma ortamı sunuyor hem de ekonomik açıdan avantajlar sağlıyor. Festival, Ramazan Bayramı’na kadar sürecek ve bölge halkına unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek. Eğlence, kültür ve dayanışmanın bir araya geldiği bu etkinlik, hem Yomra hem de çevre illerden gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Gençlik Teravihde

Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında önemli bir organizasyona imza attı. Boztepe Muradiye Camii’nde teravih namazı sonrası gerçekleştirilen etkinlikte, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve teşkilat üyeleri, cemaatle bir araya gelerek lokma ikramında bulundu. 

Bu anlamlı etkinlik, birlik ve beraberlik mesajlarıyla doluydu. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun!” ifadesi dikkat çekti. Gençlik kollarının bu tür organizasyonlarla toplumsal dayanışmayı artırmayı hedeflediği görüldü.  

Kaynak: Haber Merkezi