Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin ödül törenine katıldı.

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende; Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ekşi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve ASKF Trabzon Şube Başkanı Zeki Kurt, ASKF Eski Başkanı ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, sporcular ve velileri de yer aldı. Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı “En İyi Spor Adamı” ödülüne layık görüldü.

“SPORCULARIMIZI BAŞKA KULÜPLERE KAPTIRMAMAMIZ LAZIM”

‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinin ödül töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yerel yöneticilerin Trabzon’un yetiştirdiği sporculara sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Kaya şöyle konuştu:  “Trabzon’umuz birçok yönüyle anılan bir kent ama Trabzon dendiğinde ilk akla gelen de spor. Yani Trabzon’umuz çok önemli spor kentlerinden bir tanesi. Futboluyla ön plana çıkmış olabilir ama her branşta çok değerli sporcular yetiştiren ama o yetiştirdiği sporculara da sahip çıkamadığı için farklı kulüplere kaptıran bir şehir. Bunun üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Çeşitli branşlarda bunu yaşadık, artık yaşamamamız lazım. Özellikle yerel yönetimler olarak, inisiyatif almamız lazım, biz de bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bütün belediyelerimiz ile Trabzon’umuzun yetiştirdiği birbirinden değerli sporcularımızı başka kulüplere kaptırmamamız lazım. Trabzonlu sporcularımız farklı kulüplerde dünya, Avrupa şampiyonlukları elde ediyorlar. Bu durum ülkemiz adına sevindirici ama bir taraftan da şehrimizin adıyla yarışıyor olmamaları üzücü. Bu anlamda bu sporcularımıza hep birlikte sahip çıkmamamız gerektiğini ifade ediyorum.”

Antalya Galibiyetiyle Kendine Gelen Çaykur Rizespor, Bodrum’u Hedefliyor Antalya Galibiyetiyle Kendine Gelen Çaykur Rizespor, Bodrum’u Hedefliyor

“AMATÖR SPOR RUHUNU KAYBETMEMELİYİZ”

Konuşmasının devamında amatör spor ruhunun kaybedilmemesi gereken bir ruh olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Ben de amatör olarak futbol oynamış bir arkadaşınızım ve hala o çocukluk dönemimde ki heyecan içimde. Amatör ruhu böyle bir ruh, hiç kaybedilmemesi gereken bir ruh. Tabi o ruhu kaybetmezken şuna da dikkat etmek lazım, bugün o ruhu taşıyan bu arkadaşlarımız ileride hepimizin gurur duyduğu birer kahraman olacaklar. Bu anlamda da gerek aileleri gerek biz yöneticiler, her türlü destekle sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu hepimizin vazifesi. Şunu da söylemek lazım; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Ben sporcunun; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’. Ahlaklı sporcular yetiştirmek de hepimizin asli görevleri arasında. Ben ödül alan başarılı olan tüm sporcularımızı, spor adamlarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kaya, ödül töreni kapsamında, Trabzon Okçuluk İl Temsilcisi Hasan Kum’a plaketini takdim etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA