Amerika'da yapılan bir araştırma, çocukların okula başlama tarihleri ile zeka seviyeleri arasındaki ilişkiyi inceledi. Eylül ve Aralık ayları arasında doğan çocuklar, yaz aylarında doğan çocuklara kıyasla daha geç okula başladıkları için zeka seviyeleri daha yüksek olarak belirlendi. Araştırma, yaşça daha büyük olan bu çocukların zihinsel olarak daha gelişmiş olduklarını gösterdi. Eğitim sisteminde okula başlama yaşının yeniden değerlendirilmesi gerektiği ortaya kondu. Araştırma, çocukların erken yaşlarda okula başlamasının uzun vadede zeka gelişimleri üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu vurguladı.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçları titizlikle inceleyerek, hangi ayda doğan çocukların daha yüksek IQ'ya sahip olduğunu belirlemişlerdir. Bu çalışma, doğum tarihinin çocukların zeka seviyelerini etkileyebileceği konusunda dikkat çekici bir bulgu ortaya koymaktadır.

Gerçek Gündem'deki bilgilere göre; İnsanların doğum tarihleri ile karakteristik özelliklerini incelemek astrolojiye özgü bir davranış durumu olarak kabul edilmekte. Ancak son yıllarda ABD'de yapılan bir araştırma, bilim dünyasının da doğum tarihlerine yakından ilgi duymasına neden olmuş durumda.

Çocukların zeka seviyeleri ile doğdukları ay arasında bir ilişki olup olmadığını inceleyen bu çalışma için ABD'de eğitim gören yaklaşık 1 milyona yakın çocuğun verileri incelemeye alındı. Ortaya çıkan sonuç, varsayımı doğruladı ve araştırma sonucunda insanların doğduğu ay ile zeka seviyeleri arasında anlamlı bir ilişki olduğu ortaya çıktı.

EN ZEKİ ÇOCUKLAR EYLÜL AYINDA DOĞUYOR

6 ile 15 yaş arasındaki çocukların okul performansları, ders notları ve iletişim kabiliyetleri değerlendirilerek yapılan bu araştırmada 1 milyon çocuk listelenirken, özellikle Eylül ayında hayata gelen çocukların yaşıtlarından belirgin bir şekilde daha başarılı olduğu ve verilen görevleri daha sağlıklı şekilde yerine getirdiği anlaşıldı.

Araştırmayı daha fazla derinleştirmek isteyen ekipler, geçmiş yıllara ilişkin verileri listeledikten sonra bu çocukların aynı zamanda üniversite başarı oranlarını da dikkate almaya karar verdi.

Sonuç, ilk verileri doğrular nitelikte çıktı ve eylül ayında doğan çocuklar, üniversite performansında da yaşıtları arasında en başarılı grup olarak dikkat çekti.

EN BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER AĞUSTOS AYINDA DOĞDU

Öğrencilerin başarı durumları ve doğdukları ay tek tek listelenirken, bu tabloda en başarısız sonuca sahip olan çocuklar ise Ağustos doğumlu olanlar oldu. Bilim dünyasında oldukça dikkat çekici bir tartışmayı tetikleyen rapor sonrasında ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu bir bilgilendirme mesajı yayınladı.

Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı

ZEKA FARKININ SEBEBİ OKULA BAŞLAMA TARİHLERİNDEN KAYNAKLANIYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nde çocukların 6 yaşında okula başladığını ve bu nedenle araştırmanın bu yaş grubundan başlatıldığını belirten kurum, Eylül ve Aralık ayları arasında doğan çocukların, yaz aylarında doğan çocuklara kıyasla ortalama 6 ay daha geç okula başladığını ve yaşlarının daha ileride olduğu için zeka seviyelerinin de daha fazla geliştiğini belirtti.

EN BAŞARILI SPORCULAR AĞUSTOS DOĞUMLU

Araştırmanın dünya çapında yankı uyandırmasının ardından incelemeler derinleştirildi. En başarısız öğrencilerin yer aldığı ağustos ayı doğumlu çocuklar, aynı zamanda spor alanında yaşıtları arasında en başarılı grup oldu. Futbol, basketbol ve en popüler sporlardaki şampiyon isimler üzerine yapılan incelemelerde de Ağustos doğumlu sporcuların, en iyi oyuncular arasında yer aldığı görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ