2-3 arkadaşla daha önce oynamıştım, tanıyordum. Tanımadığım arkadaşlarımla dünkü idmanda tanışma fırsatım oldu. Gayet güzel geçti süreç” şeklinde konuştu.

Rekabetin Faydaları

Sol kanat mevkiinde yaşanan rekabet hakkında görüşlerini paylaşan Nijeryalı oyuncu, “Böylesine rekabetler takımlar için faydalı olan, takıma katkı sağlayan rekabetler. Hem Trezeguet, Orsic ve ben burada oynayabilecek kalitesini göstermiş oyuncularız. Rekabeti kendi açımızdan değil takım açısından değerlendiriyoruz. Trabzonspor'a artı sağlamak için bu rekabet olacak” dedi.

Simon Banza, Beşiktaş Maçında Göz Dolduran Performans Sergiledi Simon Banza, Beşiktaş Maçında Göz Dolduran Performans Sergiledi

Futbol Farkları

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki futbol farkını değerlendiren Nwakaeme, “Ben nereye gidersem gideyim futbolu aslında sadece futbol olarak gören biriyim. Trabzonspor’dan ayrıldığımda şampiyon bir takımdan ayrılmıştım. Oraya gittiğimde ülkenin en iyi takımlarından biri değildi. Daha çok defans ağırlıklı bir takımdı. Santrafor pozisyonunda oynadığım için farklı bir tarzdı. Çok alışık olduğum bir tarz değildi” ifadelerine yer verdi.

Hazırlık Süreci

Tam olarak hazır olmak için belirli bir süreye ihtiyacı olduğunu ifade eden Nwakaeme, “Hazır olmak için tam bir tarih verebilmek çok kolay değil. Gün gün bakacağınız ve kontrol edeceğiniz bir durum. Ne zaman hazır olacağımı hocalarımızdan alacağımız raporlara göre daha net göreceğiz” diye konuştu.

Şampiyonluk Hedefi

Yeni sezonda şampiyonluk hedeflediklerini belirten Nijeryalı oyuncu, “Herkes şampiyon olmak ister. Hayatta her şey gelişmekle alakalı. Bana soracak olursanız ben de yine şampiyon olmak isterim. Yine bana soracak olursanız 10 kez daha şampiyon olmak isterim. Hiçbir şey imkansız değil” dedi.

Abdullah Avcı Hakkında

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’yı daha önce tanıdığını ve Avcı’nın neyi istediğini iyi bildiğini söyleyen Nwakaeme, “Şampiyonluk senesinde de aynı olmuştu. Hocamız kararlı bir antrenör. Her zaman kazanmak isteyen biri. Her zaman topa sahip olmak isteyen biri. Hocamızın direktiflerini sahaya en iyi şekilde yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’a Olan Özlemi

Trabzon’u ve Trabzonspor taraftarını çok özlediğini belirten Nwakaeme, “Her şeyi özlediğimi söyleyebilirim. İlk geldiğim anda da aynı şeyi söyledim. Taraftarlarımızın statta çıkardığı sesi, futbola olan aşkını, statta yarattıkları atmosferi özledim. Bana Trabzon denildiğinde aklıma gelen ilk şey futbol. Bu yüzden tamamıyla futbol oynamak için buradayım” dedi.

Uğurcan Çakır ve Milli Takım Tebriği

35 yaşındaki oyuncu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Uğurcan Çakır’ı ve milli takımı tebrik ediyorum. Maçları olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. Hocalarımın benden istediklerini karşılamaya çalışıyorum. Kanat pozisyonunda oynamayı tercih ederim ama öncelikli olan hocamızın beni nerede görmek istediği.”

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN