Uyarılar ve Öneriler

Resmi Olmayan Aramalara Dikkat: Bilmediğiniz numaralardan gelen tekliflere karşı dikkatli olun. Resmi acenteler ve tanıdığınız numaralar dışında gelen aramalara şüpheyle yaklaşın.

Araba Vergi 3

İndirim Vaatlerine Kanmayın: Özellikle %50 gibi yüksek indirim vaatleri, dev kampanyalar ve çeşitli promosyonlar gerçek dışı olabilir. Bu tür vaatlerle karşılaştığınızda ekstra dikkatli olun.

Araba Vergi 8

Resmi Acenteler Üzerinden İşlem Yapın: Araç sigortası yaptırırken resmi acentelerin internet sitelerini kullanın. Bu siteler üzerinden teklif almak daha güvenli olacaktır.

616X321 Bakan Acikladi 6 Ay 6 Bin Km Kurali Sifir Araba Alim Satim Sartlari Neler Firsatcilara Yeni Duzenleme 1660130163661

Çağrı Merkezi Güvenilirliği: Resmi acentelerin internet sitelerinde yer alan çağrı merkezi numaraları güvenilir bir kaynaktır. Ancak daha önce hiç irtibat kurmadığınız çağrı merkezlerinden gelen teklifleri sorgulayın.

Dolandırıcılık Yöntemleri

Sahte Çağrı Merkezleri Kurma: Dolandırıcılar, 0850'li hatlar alarak sahte çağrı merkezleri kurabiliyor ve kendilerini resmi acente gibi gösterebiliyor.

araba

Oltalama Siteleri: Araç plakası ve irtibat numarası gibi bilgilerin girildiği sorgulama işlemleri için kurulan sahte siteler üzerinden vatandaşların bilgileri toplanıyor. Bu sitelerden yapılan sorgulamalar dolandırıcılığa açık olabiliyor.

Anlık Fırsatlar Sunma: "Bugün öderseniz yüzde 50 indirim" gibi anlık fırsatlar sunarak vatandaşların karar verme sürecini hızlandırıp, düşünmeden hareket etmelerini sağlamaya çalışıyorlar.

Önlemler

Sigorta Poliçesi Kontrolü: Poliçenizi aldıktan sonra mutlaka resmi kaynaklar üzerinden kontrol edin.
Şikayet Durumunda Yapılacaklar: Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız, en yakın polis merkezine veya savcılığa şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca Türkiye Sigorta Birliği gibi resmi kuruluşlara da durumu bildirebilirsiniz.

Trafik Polisi 2

Bu tür dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaşmamak için önerilen önlemlere uyarak işlemlerinizi güvenilir platformlar üzerinden gerçekleştirmeniz büyük önem taşımaktadır.

Editör: Birol Sancak