Karadere Vadisi Araklı Yaylaları Koruma Derneği Başkanı Şener Şengün, TAKA gazetesine yaptığı açıklamada, “Yolumuz uzun, kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Yöre halkının yüzyıllardır bu bölgede yaşadığını belirten Şengün, “Devletimiz, doğal zenginlikleri koruma adına madenin çıkarılmasına izin vermiyordu. Ancak sermaye şirketleri, acımasız ve para hırsı ile hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de kar ve sis buluştu ortaya tablo gibi bir fotoğraf çıktı Gümüşhane’de kar ve sis buluştu ortaya tablo gibi bir fotoğraf çıktı

Rant Hırsı ve Geçmişteki Denemeler

Şengün, geçmişte de bölgede maden arama çalışmaları yapıldığını hatırlatarak, “Japonlar da burada maden aradı, ancak o zamanki teknolojik şartlarla madeni çıkaramadılar. Madenin getirisi ile götürüsünün bir hesabı vardır. MTA, nerede ne madeni olduğunu biliyor” dedi.

Doğal Yaşamın Korunması Gerekiyor

Şengün, madenciliğin sadece parasal bir değer olmadığını vurgulayarak, “Altta bir maden var, üstte ise yüzlerce endemik bitki örtüsü mevcut. Bunların da bir değeri var. Bu bitkiler her sene kendini yeniliyor ve insanlara yaşam veriyor” şeklinde konuştu. Yöre halkı, doğal zenginliklerin korunması adına mücadele etmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK