Artvin’de Cumartesi gecesi etkili olan şiddetli yağış, merkeze bağlı Yukarı Maden ve Aşağı Maden köylerinde sel ve heyelanlara yol açtı. Taşan dere park halindeki bir aracı sürüklerken, yollar toprak ve kaya parçalarıyla doldu. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, selin etkilediği köylerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ünsal, “Sağanak yağışlardan etkilenen Aşağı Maden ve Yukarı Maden köylerinde meydana gelen heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Ancak yağmur sularına kapılan bir araç sürüklenmiş ve bir ev yamaçtan düşen kayalardan zarar görmüştür. Heyelan sebebiyle kapanan köy yolu, ekiplerimizin hızlı ve koordineli çalışmaları sayesinde kısa sürede ulaşıma açılmıştır. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bayburtlu Kadınların Kışlık Hazırlıkları Başladı: Konserve ve Turşu Mesaisi! Bayburtlu Kadınların Kışlık Hazırlıkları Başladı: Konserve ve Turşu Mesaisi!

Vali Ünsal, ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, süreçten etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yetkililer, selin yarattığı hasarın en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA