Bursaspor’un 'Yanındayım' destek kampanyası devam ediyor. Başkanlığına geçen hafta Artvinli hemşerimiz Enes Çelik’in seçildiği Bursaspor Kulübünün bir hafta içinde bu kadar önemli bir desteğe ulaşması oldukça önemli ve değerli. Bursaspor’u yeniden hak ettiği süper lige çıkarmak için uzun düğmeye bastıklarını belirten başkan Çelik “Biliyoruz işimiz kolay değil maddi-manevi büyük bir yükün altındayız. Ama Bursa’da yaşayan her kesimden destek alarak büyük camiamızı yeniden ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. 1 Haziran 1963'te kurulan Bursaspor geçen hafta 61 yaşına girdi.

TERMİNAL ESNAFININ SESİ OLDU

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar bu kez de yeni  yapılan Trabzon Terminal esnafının sorunları ve talepleri noktasında harekete geçti. Trabzon Büyüksehir Belediye  Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ile Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Beder'i makamların da ziyaret eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar kurban bayramı öncesi terminal esnafının talep ve isteklerini iletti.

Genç Duygulandırdı Genç Duygulandırdı

KTÜ ÖNCÜLÜK ETTİ

KTÜ ile Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (TÜRKSMD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından fikri mülkiyet hakları ile korunan fikirlerin ticarileşmesini iyileştirmek amacıyla proje geliştirilmesi adına pilot kurum olarak seçilen KTÜ’de, sahip olunan fikri mülkiyet varlıklarının ticarileşme potansiyelinin analiz edilmesi ve fikri mülkiyet haklarının ticarileşme oranlarının artırımına yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantı sonrasında Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Şube Müdürü Mete Kıvanç Ünaltekin, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Sanayi Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Mehmet Şafak, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız ve Öğr. Gör. Kerim Sönmez, TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu katıldı. İmzalanan protokol kapsamında, taraflar arasında sınai mülkiyet hakları arasında iş birliğini geliştirmek ve bu kapsamda gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlere ilişkin esaslar ve şartlar belirlendi. Protokol ile fikri ve sınai varlıkların ticarileşmesi ve sanayiye kazandırılmasında önemli adımlar atılmış olundu.

SEL FELAKETLERİ KADERİMİZ OLMASIN!

Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi Karadeniz, yaz aylarında sel felaketleri ile gündeme geliyor. İklim değişikliği, plansız yapılaşma, akarsu yataklarının daraltılması ve değiştirilmesi gibi sebeplerle son yıllarda sayısı gittikçe artan sel ve heyelanlar, bölgede neredeyse her yıl can ve mal kayıplarına sebep oluyor. Bölgede en çok can kaybı, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde meydana geldi. 40 köyün yok olduğu selde 146 kişi hayatını kaybetti.

Diğer büyük çaptaki sel ve heyelan afetlerinde ise 1981'de Rize'nin Pazar ilçesinde 27, 1983'te Pazar ve Fındıklı ilçelerinde 27, 1988'de Maçka'da 68, 1990'da Trabzon'un Değirmendere Vadisi ve Akçaabat ilçesinde 57, aynı yılda Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 51, 1998'de Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy bölgesinde 50 kişi, 2002'de Rize'nin Taşlıdere, Güneysu ve Çayeli bölgelerinde 34 kişi hayatını kaybetti. Yakın zamanda ise en büyük felaket, Orta Karadeniz'de yaşandı. 2021 yılında Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi ile Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde 97 kişi yaşamını yitirdi.

ÇOCUKLARA LİMONATA BEDAVA

Türkiye’de ekonomi bu kadar dar boğazda iken, her kesim zor durumda. Esnaf olmak zor, emekçi olmak zor, emekli olmak zor, her kesim zorda. Böyle zor bir dönemde Vakfıkebir ilçesinden gelen bir fotoğraf yüreğimizi ısıttı. İlçenin Caferli Mahallesinde esnaflık yapan Turali Sağlam, ilçedeki işlettiği çay ocağında çocuklara limonatayı ücretsiz olarak sunuyor. Turali Sağlam’ı tebrik ediyoruz, gurur duyduk.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ

Asal Araştırma, Trabzon dahil tam 26 ilde bir anket yaptı. Söz konusu bu anket kapsamında katılımcılara "En beğendiğiniz siyasetçi kim?" sorusu yöneltildi. Söz konusu bu ankete 2 bin kişi katılırken katılımcıların verdiği cevaplar incelendikten sonra veriler yayınlandı. İşte en beğenilen siyasetçilerin listesi. Yapılan ankette en çok sevilen siyasetçi yüzde 20,5 oranla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, listenin ikinci sırasında yüzde 16,2 oranla Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş yer aldı. Listenin en dikkat çeken detayı ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu yüzde 1.0 oy aldı. Beğendiğim bir siyasetçi yoktur ise yüzde 18,1 çıktı.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda sporu ve sporcuyu desteklemek, spor kültürünün ve hareketli yaşamın en temelden hayat felsefesi olarak benimsenmesine katkıda bulunmak için Akçaabat genelinde talepte bulunan ilkokulların bahçesinde geleneksel çocuk oyunları alanları oluşturuluyor.

MUTLU OLUYORUZ

TİSKİ Daire Başkanı Yusuf Keskin, vatandaşın sorununu çözmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Genel Müdür İbrahim Kul ve ekip arkadaşları ile ilçeleri arşınlayan Keskin, “TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Kul ile birlikte Çaykara ve Akçaabat ilçelerimizde Su alım noktalarımızda incelemelerde bulunduk. TİSKİ bu dönem mesai mefhumu gözetmeksizin yoluna devam ediyor. Bir vatandaşımızın sorununu çözmenin mutluluğu  bize mutluluk veriyor” dedi.

HAYIRLI OLSUNA GİTTİ

Trabzon Hakem Komitesi Başkanı Ali Şükrü Beldüz, ASKF Başkanı iken Beşikdüzü Belediye Başkanı seçilen Cahit Erdem’i çiçeği ile ziyaret ederek başarılar diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ