Trabzon Özel İmperial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayca Yılmaz Kaya, Kurban Bayramı’nın ilk gününde güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı ve gün içinde bol sebze tüketilmesi gerektiğini söyledi. Kaya “Aşırı et tüketiminden kaçınılmalı ve pişirme yöntemine dikkat edilmelidir. Yüksek ısıda ve uzun süre pişirilen et kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabilir. 

Et pişirme yöntemi olarak ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemi tercih edilebilir. Etler hazırlanırken görünür yağlarından ayrılmalıdır. Yüksek yağ miktarını azalttığımız bu ete yağ ilave etmeden kendi yağında pişirmek doğru bir tercih olacaktır. Kırmızı etteki demir emilimini artırmak için et tüketilirken C vitamini yönünden zengin besin kaynakları kullanılmalıdır (domates, bol limonlu yeşil salata gibi)” dedi. 
Neziha Çakıroğlu
 

Editör: Birol Sancak