Trabzonspor, henüz galibiyetle tanışmadI Trabzonspor, henüz galibiyetle tanışmadI

Çolakoğlu, “Ekim ayında dedim ki bu federasyonun olimpiyatlara girmesi gerekiyor. Daha fazla madalya bekliyorduk. Birçok madalya kazandık. Tarihimizde ilk defa 17 antrenör kursu açtık. 7 hakem kursu açtık, geçen sene dünya şampiyonasına Türkiye’den 10 hakem gitti. Sadece olimpiyatlara gönderemedik. 78 poligonumuz oldu. Avrupa oyunları için poligon sözü aldık. Şampiyonlar Ligi’ne çağrıldık, dünya kupasına da gideceğiz. İlk 12 içinde 8 sporcumuz var,” dedi.

Başarılı bir olimpiyat dönemi geçirdiklerini belirten Çolakoğlu, sporculara yapılan yatırımların meyvelerini verdiğini ve havalı tabanca ve tüfek dallarında önemli başarılar elde ettiklerini ifade etti. TSK, bakanlık ve kulüplerin desteğiyle atıcılık branşında büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirten Çolakoğlu, “Bu kadar başarının peşine birçok aday çıkmaya başladı. Biz adayız, geçen sene de aynı şeyler olmuştu. Madalya alamazsam, 4 kotayı alamazsam çeker giderim demiştim. Şu anda madalyamız var, bir tane madalyayı biz aldık olimpiyatta. 11 yarışmadan bir tanesi hariç hepsinde başarılı olduk. Tarihimizde bu kadar başarılı olimpiyatı yaşamadık. Adaylık hakkım diyorum,” şeklinde konuştu.

Çolakoğlu, federasyonun başında kalarak daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini belirterek, atıcılık sporunun Türkiye'de daha da yaygınlaşması için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: BİROL SANCAK