Bayburt’a yaklaşık 33 kilometre uzaklıkta bulunan Armutlu köyü, ormanlık alanlarda yaşayan ayıların saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Anne ayı ve yavrusu köy merkezine inerek bir vatandaşın kümesine dadandı. İsmet Yiğitoğlu’na ait tel örgülerle çevrili kümesi parçalayarak içeri giren ayı, kümesteki 10 hayvanı telef etti. Ayrıca bağdaki fasulyelere de zarar verdi.

"Can Güvenliğimiz Tehlikede"

İsmet Yiğitoğlu, sürekli tekrar eden bu olayların köylüler arasında büyük tedirginlik yarattığını belirtti. Yiğitoğlu, "Kümesteki hayvanlarımın ayının karşısında hiç şansı yoktu. Can güvenliğimiz tehlikede. Ayı saldırılarıyla ilgili yetkililerden acil bir çözüm bekliyoruz" dedi.

Yeşilay’dan Sürmene Belediye Başkanı Azizoğlu’na Ziyaret: "Birlikte Mücadele Edeceğiz" Yeşilay’dan Sürmene Belediye Başkanı Azizoğlu’na Ziyaret: "Birlikte Mücadele Edeceğiz"

Köylüler Yetkililerden Yardım Bekliyor

Köylüler, artan ayı saldırıları karşısında hem mal kaybı hem de can güvenliği konusunda büyük endişe duyduklarını dile getirerek, yetkililerden bir an önce önlem alınmasını istediler.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA