Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli, İstanbul yönüne giden sürücüler için bugün akşam saatlerinde yeniden trafiğe açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber’de canlı yayında yaptığı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli’nin planlanandan 12 gün önce tamamlandığını belirterek, “Bolu Dağı Tüneli’ni yarın açıyoruz” dedi. Tünelin İstanbul istikametindeki çalışmaları tamamlayan ekipler, son asfalt serimlerini ve çizgi çalışmalarını yaparak yolun açılmasını sağlıyor.

Bolu Dağı Geçişinde 37 Günlük Trafik Çilesi Sona Eriyor
Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, 31 Temmuz’da başlatılan uzatma ve viyadük çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmıştı. Çalışmalar kapsamında tünel 67 metre uzatılırken, iki viyadükte 4 adet genleşme derzi değiştirildi. 37 gündür trafiğe kapalı olan yolda, İstanbul’a gitmek isteyen sürücüler, Abant gişelerinden çıkış yaparak D-100 kara yolunu kullanmak zorunda kaldı. Bu süreçte D-100 Bolu Dağı geçişinde yoğun trafik ve uzun araç kuyrukları oluştu. Ekiplerin hummalı çalışmaları sonucunda, tünelin açılmasıyla bu çile sona erecek.

KGK, Moskova’da TASS’ın BRICS medya zirvesinde KGK, Moskova’da TASS’ın BRICS medya zirvesinde

“Akşamdan Yolu Açmış Oluruz”
Canlı yayında yolun açılış saatini duyuran Bakan Uraloğlu, “Yarın akşam inşallah açacağız. Bir eksiklik olmazsa, aksaklık olmazsa ki biz öngörmüyoruz. Pazar gününü düşünmüştük. Pazar trafiğini rahatlatalım diye. Yarın akşam açmış oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Uraloğlu, tünel ve viyadüklerin önemine dikkat çekerek, yapılan çalışmaların ne kadar gerekli olduğunu vurguladı.

“50 Gün Planlamıştık, 12 Gün Erken Bitiriyoruz”
Bakan Uraloğlu, çalışmaları başlangıçta 50 gün olarak planladıklarını ancak beklenenden erken tamamladıklarını belirtti. “Zeminle ilgili öngöremediğimiz durumlar olabilir diye 50 gün demiştik. Ancak çalışmalar beklediğimizden daha hızlı ilerledi. Yarın gündüz gözüyle son yapılan asfalt çalışmalarının çizgilerini çekeriz ve akşamdan yolu açmış oluruz” dedi.

Trafik Rahatlayacak
Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasıyla birlikte, sürücüler yeniden İstanbul yönündeki güzergahı kullanabilecek. Tünelin kapalı olduğu süre boyunca D-100 kara yolunu kullanan sürücüler, yoğun trafiğe maruz kalmış ve alternatif yollarda uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. Yolun açılması, bu sorunu ortadan kaldırarak ulaşımı rahatlatacak.

Ekiplerin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, tünelin bu akşam saatlerinde trafiğe açılması bekleniyor. Bolu Dağı geçişindeki 37 günlük trafik çilesi, Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasıyla sona erecek.

Kaynak: EN SON HABER