Yüksek Standart ve Konforlu Ulaşım

Projenin tamamlanmasıyla birlikte mevcut durumda 2,5 saat süren seyahat süresinin 18 dakikaya düşeceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, otoyolun yüksek standartlı, konforlu ve daha kısa süreli ulaşım imkânı sağlayacağını söyledi. 42 kilometrelik ana gövdenin 12,5 kilometrelik kesiminin 7 tünel ve 5 viyadükten oluştuğunu aktardı.

Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulaması başladı Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulaması başladı

Projenin Ekonomik ve Çevresel Katkıları

Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık 17 bin 80 ton karbon emisyonunun azaltılacağını, akaryakıttan 132 milyon lira, zamandan ise 638 milyon lira olmak üzere toplam 770 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti. Ayrıca, projenin Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte Mersin'in gelişimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

İstihdam ve Teknolojik Yatırımlar

Bakan Uraloğlu, sahada 204 makine ve yaklaşık bin 330 personelin çalıştığını, bu sayının ilerleyen günlerde makine sayısının 500'e, personel sayısının ise yaklaşık 3 bine çıkacağını ifade etti. Projenin hassasiyetle yürütüldüğünü ve tarım arazileri ile tabii koruma alanlarına dikkat edilerek çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tamamlanma Hedefi

Projenin 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Bakan Uraloğlu, herhangi bir engelle karşılaşmadıkları takdirde bu süre zarfında otoyolun tamamlanacağını kaydetti.

Muhabir: BİROL SANCAK