Etkinlik Detayları

Moderatörlüğünü BARÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmud Kaddum'un yaptığı panelde, Filistin Âlimler Birliği Derneği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, tarihten günümüze Filistin'deki son gelişmeler ışığında değerlendirmeler yapıldı.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı! Binlerce Öğrenci İçin Yurt Kayıtları Başladı KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı! Binlerce Öğrenci İçin Yurt Kayıtları Başladı

Açılış Konuşması: Prof. Dr. Orhan Uzun

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yaptığı açılış konuşmasında yıllardır devam eden İsrail sorunu ve zulmünün son bulana kadar Filistin'in gündemden düşürülmemesi çağrısında bulundu. Rektör Uzun, “Bugün burada insani ve ahlaki bir mesuliyet olarak gördüğümüz, Filistin halkının özgürlük mücadelesinin tekrar yanında durmaya çalışacağız. Hepimiz, insan olmakla olmamak arasındaki bu mücadelenin bir parçası olarak daima hakkın ve haklının yanında duracağız. Biliyoruz ki, alınan her karar ve gösterilen her çaba tarihe bir not olarak geçecektir” dedi.

Bu tür etkinliklerin, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve mücadeleyi daha geniş kitlelere duyurmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Uzun, üniversite olarak bu tür farkındalık yaratıcı faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU