Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Türkiye’nin son yıllarda maruz kaldığı göç sorununa dikkat çeken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu göçün bir an önce sonlanması ve göçmenlerin yurtlarına geri dönmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Artık herkes evine kendi vatanına dönmeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milletinin verdiği mücadeleyi örnek alarak vatanlarına, topraklarına sahip çıkmalı” dedi.


CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Meydan’daki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. 
Törene Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

BAŞKAN KAYA: “BUNDAN 102 YIL ÖNCE, BU TOPRAKLAR DÜNYA İNSANLIK TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK MÜCADELELERDEN BİRİNE TANIK OLDU”
Törende konuşan Başkan Kaya, 30 Ağustos’a giden süreci ve Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği büyük mücadeleyi anlattı. Türk Kurtuluş Savaşının dünyanın bütün mazlum ve ezilen milletlerine örnek olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Bundan 102 yıl önce, bu topraklar dünya insanlık tarihinin gördüğü en büyük mücadelelerden birine tanık oldu. Güç, kuvvet ve imkan olarak bizden kat be kat üstün, emperyalizmin gelişmiş ülkelerinin bütün gücüyle Anadolu topraklarına saldırdığı bir anı düşünün. Elde yok, avuçta yok, ordu darmadağın, hiçbir imkan yok. Ama bir mavi gözlü dev var. İnanıyor, Anadolu’nun garip, yoksul çocuklarını inandırıyor, yokluklar içinde bir ordu kuruyor ve bütün dünyaya meydan okuyor. “Bu topraklar, ebedi Türk yurduydu, ebedi Türk yurdu kalacak” diyor ve mücadeleyi başlatıyor. İşte bundan 102 yıl önce o büyük insanın önderliğinde başlayan mücadele, bütün mazlum milletlere örnek bir mücadeleye dönüştü. Dünyada işgal altında birçok ülke var, hepsi umutsuzluk, çaresizlik içinde. Ama o çaresizliğe o mavi gözlü dev, attığı adımla, verdiği mücadeleyle örnek oluyor. Sonrasında, biz savaşı kazandıktan sonra, o mazlum milletler de cesaretleniyor, ayağa kalkıyor. Bu gerçekten sadece Türk Milletinin zaferi değildir, bütün dünya ezilen halklarının, mazlum halklarının, yoksul halklarının zaferidir. Çok büyük bir örnektir. Böyle bir Atanın, böyle bir Milletin evladı olmak hepimiz için onur vesilesidir. Bu onura layık olmak da, hepimizin boynunun borcudur” dedi. 

“BU CENNET VATANA CANIMIZ PAHASINA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Türk Milletinin tarihte birçok devlet kurduğunu ve Cumhurbaşkanlığı forsunda bu devletleri simgelendiğini belirten Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk Milleti bu güne kadar 17 devlet kurmuştur. Cumhurbaşkanlığı forsunun ortasındaki yıldız Türkiye Cumhuriyetini, etrafındaki 16 yıldız ise bugüne kadar kurulup yıkılan Türk devletlerini temsil eder. Şimdi biz millet olarak 17 devlet kurduk, 16’sı yıkıldı ve 17’inciyi kurma zorunluluğu doğdu. Bu 16 devlet niye yıkılmış? Bunu araştırıp incelemeliyiz. Çok değerli topraklarda yaşıyoruz, cennet gibi bir vatanımız var ve bu vatanın üzerinde gözü olanlar var. O yüzden her an uyanık olmak, bir ve bütün olmak zorundayız. Ayrılığı bir kenara bırakıp, bu cennet vatana sahip çıkmak zorundayız. Ama son dönemde içinde bulunduğumuz süreci incelediğimiz zaman maalesef, partizanlık almış başını gidiyor, insanlar bölünmüş, ayrıştırılmış, kutuplaştırılmış, ötekileştirilmiş, birbirine düşürülmüş. Bu durumdan bu ülkeyi ve bu ülkenin güzel insanlarını kurtarmalıyız. Bir tane Türkiye var ve o Türkiye de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere emanetidir. Bu emanete canımız pahasına sahip çıkmak zorundayız.”

“GÖÇMENLER ATATÜRK’ÜN VE TÜRK MİLLETİNİN VERDİĞİ MÜCADELEYİ ÖRNEK ALSINLAR, VATANLARINA GİTSİNLER,”
Türkiye’nin son yıllarda maruz kaldığı göç sorununa dikkat çeken Başkan Kaya, bu göçün bir an önce sonlanması ve göçmenlerin yurtlarına geriz dönmesi gerektiğine vurgu yaptı.
“Artık herkes evine kendi vatanına dönmeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milletinin verdiği mücadeleyi örnek alarak vatanlarına, topraklarına sahip çıkmalı” diyen Başkan Kaya, “Bugün ülkemizde bir çok göçmen var. Suriye’den, Afganistan’dan elini kolunu sallayıp gelen insanlar var. Onların da vatanları işgal edildi, sıkıntı yaşadılar ama önlerinde Türk Milletinin verdiği mücadele vardı, onu örnek almadılar. Kolaycılığı seçtiler, bıraktı geldiler. Evet, misafir dedik sahip çıktık, 3 gün, 5 gün, 1 ay… Yıllardır bizim vatanımızdalar. Artık kusura bakmasınlar, herkes kendi vatanına geri dönmek zorunda. Misafirlik bitti artık, yeter! Gitsinler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milleti’nin verdiği mücadeleyi örnek alsınlar, gitsinler vatanlarına topraklarına sahip çıksınlar. Yetmiyormuş gibi daha bugünlerde Iraklıların elini kolunu sallayarak Türkiye’ye gelmesine yönelik bir anlaşma imzalandı. Yeter artık, yeter! Biz zaten sıkıntı içindeki bir milletten misafirlerimize gereken değeni vermişken artık yeter, herkes evine gitsin diyoruz. Biz de işimize bakalım. Bu ülke bugün ekonomik sıkıntıların içinde bizim gençlerimiz işsiz güçsüz çaresiz dolaşırken bizim kimseyi bakmak gibi bir lüksümüz yok. Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum, yeter artık, yeter!”

“TÜRK MİLLETİ ZAMANI GELİNCE AYRILIKLARI BİR KENARA BIRAKIR VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN CANINI VERİR”
Yaşanan ayrılık ve ayrıştırmaya rağmen Türk Milleti’nin zamanı geldiğinde bağımsızlık ve özgürlüğü için kenetlenebileceğini dile getiren Başkan Kaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Türk milleti, zamanı geldiğinde bütün ayrılıkları bir kenara bırakıp kenetlenebilen ve özgürlüğü ve bağımsızlığı için canını verebilen insanlardan oluşuyor. Biliyorsunuz, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım ve hür yaşarım’ sözü buradan geliyor. Biz asla esareti kabul etmeyecek bir milletiz. Esareti kabul etmeyen bu millet, yokluğu da, fukaralığı da kabul etmemeli. Bizler zengin toprakların fakir insanları olmaktan bıktık usandık. Biz bu cennet vatanda birliğimizi muhafaza ederek bolluk ve bereket içinde yaşamak istiyoruz. Bunu yapacak insanlarla yol arkadaşlığı yapmak istiyoruz. Artık ayrılıktan bıktık usandık diyoruz. Önümüzde bir büyük insan var, toplumun bütün kesimlerini bir araya getirmiş bir Mustafa Kemal Atatürk’ümüz var, başka örneğe ihtiyacımız yok. Onun yolunda, izinde, ilkeleri doğrultusunda, kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz.”


BAŞKAN KAYA, ATATÜRK SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI
Başkan Kaya, törenin ardından Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Atatürk Sergisinin açılışına katıldı. 
Davetlilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Kaya, ardından sergiyi gezdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK